Dinamo: HNS se treba držati načela UEFA-e

Hrvatska 9. svi 202015:21 > 15:26
Podijeli:
GNK Dinamo

Iz Dinama su jasni što se odnosa prema okončanju prvenstva tiče

HNS je donio odluku o okončanju juniorskog prvenstva Hrvatske, ali bez odluke o osvajaču naslova, a to sad muči i Poljud i Maksimir. I dok prvi traže majstoricu, drugi hoće da se poštuju načela UEFA-e. 

O svemu se oglasio Krešimir Antolić, član uprave Dinama.

‘Ova situacija nije riješena propozicijama HNS-a. Nismo sretni što Dinamo nije došao u situaciju da na logičan, pravedan i sportski način odigra zaostalu utakmicu i da ima isti broj odigranih utakmica kao i drugi pa da se gleda tko ima više bodova’, rekao je Antolić i dodao:

‘Podsjetio bih da je Uefa 24. travnja donijela smjernice koje govore o načinu i načelima na koji bi nacionalni savez morali rješavati takve stvari: transparentnost, objektivnost i nediskriminacija. Je li diskriminatorno to što su Dinamu zavezane ruke u pogledu toga da odigra zaostalu utakmicu, to prepuštam ljudima da sami zaključe.’

‘Moramo prihvatiti odluke HNS-a i kad nam se ne sviđaju. Konačna odluka nije donesena, a kad bude, mi ćemo je prihvatiti. No nadamo se da će se HNS voditi načelima Uefe. Naravno da je ta odluka važna zbog juniorske Lige prvaka, vidjeli ste koliko smo svi bili ponosni na uspjehe naše juniorske momčadi koja će, nadam se, igrati četvrtfinale Lige prvaka protiv Benfice’, prenose 24sata.