Englezi se čude: Da je Dinamo zadržao ekipu na okupu…

Hrvatska 8. svi 202022:33 > 22:40
Podijeli:
Squawka

Ugledna engleska analitičarska platforma za praćenje nogometa uglavnom putem brojnih statističkih pikanterija, Squawka, danas je posvetila jedan vrlo zanimljivih tekst hrvatskom nogometnom prvaku, Dinamu. U nastavku prenosimo uvod u taj tekst...

“Od svog osnutka 1992. godine jedna je momčad vladala nadmoćno u hrvatskoj Prvoj ligi: zagrebački Dinamo. Tijekom proteklih 27 sezona najveći hrvatski klub osvojio je impresivnih 20 ligaških naslova, uključujući sve osim jednog od posljednjih 14.I nije teško shvatiti zašto su bili tako dominantni s obzirom na neke igrače koji su godinama nosili plavu košulju. Gotovo svi najbolji igrači Hrvatske u proteklih nekoliko desetljeća u jednom su se trenutku igrali na stadionu Maksimir, neovisno o tome jesu li prošli kroz omladinske redove ili su došli iz manjih klubova širom zemlje.

Nažalost, kad god bi neki igrač pokazao potencijal za Modre, obično bi ga uzeo neki od bogatijih europskih klubova i rijetko je netko od igrača skupio više od 100 nastupa prije odlaska.

Srećom, Dinamo posjeduje jednu od najboljih akademija mladih u svjetskom nogometu, koja mu omogućuje im da iznova pronalazi igrače i nosi se s gubitkom najtalentiranijih zvijezda.
Da su uspjeli zadržati sve svoje najbolje igrače, bez sumnje bi u jednoj ili drugoj fazi bili jedna od najboljih momčadi na kontinentu”, stoji u tekstu nepotpisanog autora koji u cijelosti pročitajte ovdje. Tamo ćete pronaći detaljni opis svakog od bivših Dinamovih nogometaša koji bi, po Squawki, trenutno tvorili jednu od najjačih momčadi na kontitentu.

A vi u anketi možete izraziti mišljenje o tome gdje bi Dinamo dogurao s takvom ekipom…