Ademi: Bjeličin odlazak teško ćemo preboljeti

Hrvatska 2. svi 202010:13 > 10:25
Podijeli:
Srdjan Stevanovic/Getty Images

Kapetan Modrih osvrnuo se na sva događanja oko makismirskog kluba

Turbulentno je bilo u Dinamu zadnjih dana, tjedana. Prvo kriza oko plaća, zatim odlazak Bjelice, valjda se malo smirilo sada. Arijan Ademi je progovorio o cijeloj situaciji za Sportske novosti.

No, prije svega, kapetan Dinama je prije nekoliko dana postao otac, dobio je sinčića Adriana.

‘Hvala na čestitkama. Koristim priliku da se zahvalim svima koji su mi čestitali putem društvenih mreža. Zaista je neponovljiv osjećaj saznanje da ste postali roditelj. Ne znam kako bih opisao i ne znam postoji li nešto na svijetu s čime se može usporediti taj osjećaj. Mama Andrea i Adrian su dobro, još uvijek su u bolnici iz koje bi trebali izaći ovih dana. Nisam previše slavio jer su na snazi posebne mjere, ali bit će prilike’ – započeo je.

Ono što je najviše bitno je cijela kriza oko smanjenja plaća, gdje su Ademi i ekipa bila jedna strana, dok je klub bio druga. Ademi je pojansio o čemu je točno riječ.

(Photo by Dan Mullan/Getty Images)

‘Najveći problem bio je način na koji je to svlačionici predstavljeno i ishitreno objavljeno prema javnosti bez pregovora. Nismo dobili vrijeme da se dogovorimo. Bilo je sporno što su mjere trebale trajati godinu dana, jer u tom trenutku nismo znali što će biti za tjedan ili mjesec. No, ono što je bio najveći problem za igrače je ta isplata ugovorne rate koja je trebala biti isplaćena prije izbijanja krize. Svaki od nas ima različite ugovore i smatram kako je trebalo više vremena za realizaciju i dogovor. Klub je odlučio da će skratiti mjere na šest mjeseci pod istim uvjetima i tražio odgovor: da ili ne! To je bilo malo prenaglo za igrače i izazvalo je pomutnju i nemir. Nismo rekli “ne” mjerama štednje, nego “ne” takvom modelu. Nismo mi bili samo povrijeđeni, nego zbunjeni, jer smo čuli da klub dobro stoji, a povrijeđeni smo bili ishitrenom objavom odluke u javnosti. Razočaran sam izostankom zajedništva’

No, kasnije se sve riješilo kad su kapetan, Livaković i Petković i sjeli za stol i porazgovarali s vodstvom kluba.

‘Strpljivo smo čekali priliku za dogovore koju smo dobili četiri dana nakon objave odluke kluba. Došli smo u klub Petković, Livaković i ja te sjeli s ljudima iz kluba za isti stol. Tu su počeli pravi pregovori, a sve se to moglo odmah i na početku bez ove predstave. Tome u prilog ide i činjenica da smo se dogovorili za nekoliko dana što potvrđuje da smo bili spremni za mjere štednje

Dotaknuo se odlaska trenera Bjelice, ali i dolaska njegove zamjene Igora Jovićevića.

‘Teško smo to prihvatili, ipak smo na čelu s Bjelicom ostvarili velike rezultate. Čuo sam se s njim i zahvalio sam mu na svemu, rekao mu da sam ponosan i sretan što sam imao priliku raditi s takvim trenerom. Igora znam iz sustava kluba, a njegovi rezultati s juniorima dovoljno govore sami za sebe. Puno komuniciramo i prvi dojmovi su odlični’ – rekao je Ademi.