Zarađuje milijune, a dobio državnu subvenciju

Hrvatska 1. svi 202019:12 > 19:24
Podijeli:
HNS

Osijekov kapetan i hrvatski reprezentativac Mile Škorić od Republike Hrvatske zatražio je subvenciju zbog pandemije koronavirusa.

Većina nogometaša u HNL-u s klubovima nema sklopljen ugovor o radu nego ugovor o profesionalnom igranju, ne čudi toliko da je dosta njih tražilo subvencije za očuvanje radnih mjesta Hrvatskog zavoda za zapošljavanje zbog krize koju je prouzročio koronavirus.

Od igrača koji su potporu dobili najzvučnije ime je Mile Škorić, Osijekov kapetan i hrvatski reprezentativac.

Pomoć je primio na račun obrta “Samostalni sportaš Mile Škorić”, a na nju ima pravo jer su mu uslijed ekonomske krize izazvane pandemijom koronavirusa prihodi pali za više od 20 posto.

Do toga je došlo jer je Škorić, kao i njegovi suigrači, prihvatio odluku kluba da im se plaće smanje za 50 posto i to tako da je 25 posto nepovratno smanjenje, a 25 posto će im se isplatiti kada se nastave natjecanja prekinuta zbog korone. Njegova plaća u Osijeku je 250 tisuća eura godišnje, odnosno skoro 2 milijuna kuna i zaista nam nije jasno kako on uopće ima pravo tražiti takvu pomoć koja je puno potrebnija ljudima koji ne zarađuju ni približno kao on. 

Osim Škorića potpora je zatražena i isplaćena još nekim Osijekovim igračima — Mirku Mariću, Petru Bočkaju, Jerryju Mbakogu, Alenu Grgiću, Karlu Kamenaru, Luki Marinu, Tomislavu Šorši, Talysu, Marku Malenici te Marku Barešiću.