Pletikosa: 'Dok je ovako, neću u Hajduk, živcira me to'

Hrvatska 3. sij. 20208:40 > 8:43
Podijeli:
Izvor: Vladimir Rys / Staff

Mnogi su očekivali kako će i Stipe na neki način biti povezan s klubom sad kad je ondje stigao njegov dobar prijatelj Mario Stanić, no on je demantirao sve

Stipe Pletikosa, bivši vratar hrvatske nogometne reprezentacije i Hajduka, još uvijek nije nimalo zadovoljan stanjem u svom voljenom klubu.

“Vidim da su mnogi suzdržani u iznošenju stavova o zbivanjima na Poljudu. Koje god da se postavi pitanje na tu temu, uglavnom ćete vidjeti velike uvode i unaprijed opravdavanje u stilu ‘da ne bi netko nešto krivo shvatio’. Ne razumijem zašto to rade ljudi koji su itekako zaslužni za uspjehe i lijepa vremena u Hajduku”, rekao je umirovljeni vratar za Sportske Novosti, kojeg nova garnitura na upravljačkim pozicijama očito nije zadovoljila.

Mnogi su očekivali kako će i Stipe na neki način biti povezan s klubom sad kad je ondje stigao njegov dobar prijatelj Mario Stanić, no on je demantirao sve.

“Bit ću vrlo iskren, da ne bude nejasnoća, dakle, dok god se Hajduk vodi na način kao što radi Marin Brbić do sada, ili kao što su uglavnom radili njegovi prethodnici, mene u klubu neće biti! Ne vidim smisla u tome. Jako me živciraju sve te špekulacije koje su u posljednje vrijeme zavrtjele oko mog imena i navodnog dolaska u Hajduk.”

 Najveći problem u Hrvatskoj je, kaže Pletikosa, što se direktno izražavanje mišljenja uvijek uzima u nekom posebnom kontekstu.

“Bit ću otvoren i iskren u iznošenju mišljenja. Doduše, kod nas ako imaš mišljenje, onda ne valja. I obvezno te odmah pitaju zašto imaš takvo mišljenje. Otvaraju se onda teorije zavjere jer, ono, kako ćeš nešto misliti i govoriti ako nemaš interesa. Eto, sve se onda zaprlja čim je javno izrečeno. Znam dobro kako stvari u nas funkcioniraju jer sam već više od tri godine kod kuće. Gotovo se ništa nije promijenilo u onih mojih 14 godina odsustva zbog igranja u inozemstvu. Ili si s nama, ili si protiv nas i valja te odmah razapeti.”