‘S njim je Payet bio ispunjen, Tudorova odluka ga vrijeđa’

Francuska 16. kol 202214:57 > 14:58
Podijeli:
Claudio Grassi/LaPresse

U Marseilleu je i dalje glavna tema hrvatski trener Igor Tudor koji je nametnuo oštre metode rada koje se nisu baš svidjele svima.

Naime, hrvatski strateg u obje utakmice francuskog prvenstva ostavio je najveću zvijezdu Dimitrija Payeta na klupi, što Francuzu naravno nije po volji, a RMC Sport analizirao je u čemu je problem.

“Postoji li već slučaj Dimitrija Payeta u Marseilleu? Tudorova odluka vrijeđa klupskog kapetana. Ipak, mi smatramo da je Payetovo mjesto bilo na klupi tijekom prve dvije utakmice prvenstva protiv Reimsa i Bresta. To je logičan izbor. Prema našim informacijama, Tudor uistinu smatra da Payet nije dovoljno fizički spreman. U očima hrvatskog trenera atletski parametar je vrlo važan. Tudor od momčadi zahtijeva puno trke i brzine i to objašnjava ovaj iznenađujući status Dimitrija Payeta. To je odluka koja ni na koji način nije povezana s napetostima uoči sezone između novog trenera i pojedinaca iz svlačionice”, piše RMC koji brani hrvatskog trenera pa nastavlja:

“Payet je bio vrlo važan pod vodstvom bivšeg trenera Jorgea Sampaolija, a Argentinac se nije libio govoriti o Payetu kao jednom od najboljih igrača koje je imao prilike trenirati. Sa Sampaolijem je Payet bio ispunjen. Tranzicija za Payeta nije bila laka, kojeg svi opisuju kao emotivnog i onog koji se treba osjećati voljenim kako bi mogao biti pravi na terenu.”

“No u Marseilleu su od ove sezone dvije ključne riječi strogost i čvrstina. Ostavljanje Payeta na klupi je i način da se kaže igračima, kao cjelini, da ne postoji igrač koji je dovoljno velik da zaslužuje poseban tretman osoblja. Svi su jednaki. Ipak, činjenica da je Payet odbio kapetansku traku kada je ušao u igru može biti podložna raznim tumačenjima. Neki to vide kao blagi znak pobune prema Tudoru. Neki kažu da on vrpcu želi samo ako ga se smatra glavnim igračem. A možda ga i malo nervira što nije starter. Payet želi biti poštovan i cijenjen od suigrača”, zaključuje se u tekstu.

 

Komentari

Vaš komentar