Benzemi prijeti pet godina zatvora

Francuska 19. lis. 202115:50 > 15:51
Podijeli:
AP Photo/Michel Euler

Karimu Benzemi počelo je suđenje danas u Versaillesu.

Napadač Real Madrida optužen je da je 2015. godine, s još četiri osobe, snimkom seksa ucenjivao suigrača iz reprezentacije Francuske Mathieua Valbuenu.

“Odluka da se Benzemi sudi je apsurdna i surova. Ne postoji nikakav osnova za to”, rekao je Benzemin advokat Sylvain Cormier.

Francuski zakoni predviđaju maksimalnu kaznu od pet godina zatvora za čin iznude novca. Benzema je, pisalo se, s četiri osobe navodno od Valbuene tražio između 50 i 100 tisuća eura kako sporni snimak ne bi bio objavljen u javnosti.

Kada je priča izašla u medije, izbornik Francuske Didier Deschamps izbacio je obojicu igrača iz reprezentacije. Benzema pet godina nije pozivan u reprezentaciju Francuske, sve do Europskog prvenstva koje je održano ovog ljeta.

Istražitelji tvrde da je Benzema ohrabrivao Valbuenu da plati ucjenjivače jer mu je prenosio uvjete pod kojima bi mogao spriječiti vlasnike snimke da je puste u javnost.

Benzema je sve to negirao, a sada je slučaj stigao na sud. Uz Realovog centarfora optužene su još četiri osobe. Među privedenima bio je i bivši francuski reprezentativac Djibril Cisse, koji je nakon saslušanja pušten na slobodu.