Špehar: Osijek nema igru tako da ovo nije slučajnost

Europa 29. srp 20228:20 > 8:23
Podijeli:
NK Marsonia/Facebook

Europski debakl Osijeka koji je ispao od kazahstanskog Kizilžara komentirala je legenda kluba iz Gradskog vrta Robert Špehar.

Osijek je podbacio jako puno! Reakcija navijača je jasna i sve govori. Osijek je ovo morao proći. Imao je rezultat i očekivali smo ofenzivni Osijek koji će stvarati šanse, ali to se nije dogodilo. Nadmudrili su nas i njihovom treneru treba čestitati”, rekao je Špehar u analizi za MAXSport pa dodao:

“Ovo je debakl! Osijek je promašio taktiku. Previše je bilo forsiranja dugih lopti, a premalo igre. To nije bilo dobro. Ovo što je Osijek pokazao je bilo premalo da se svlada i ovakav klub kao što je Kizilžar. Već duže vrijeme Osijek nema igru tako da ovo nije slučajnost. Bit će burno ovih dana u Osijeku.”

“I da se pobijedilo ostala bi gorčina zbog loše igre. Nema vremena za kukanje, nema popravaka. Treba iz ovoga izvući pouke i nastaviti dalje. Ovo se ne smije događati jednoj ozbiljnoj momčadi koja želi napraviti nešto u Europi. Očito mi tome nismo dorasli.”

“Možda smo svi poletjeli i malo previsoko. I drugi igraju nogomet, i drugi ulažu u infrastrukturu. Mi se baziramo na talent, ističemo uspjehe reprezentacije, ali očito u klupskom nogometu zaostajemo. Poraz Rijeke je bio možda i očekivan nakon prve utakmice, Hajduk još čeka prvi nastup u Konferencijskoj ligi, nadamo se da će oni biti uspješniji. Imaju kvalitete za iskorak u Europi.”

“Ovo je jedna velika pljuska svima u Osijeku i hrvatskom nogometu. Nakon toliko ulaganja i najava za jednu bolju sezonu u kojoj će se napraviti iskorak, nije se dogodilo ništa”

“Trener Bjelica je procijenio da mu pojačanja ne trebaju, ali nije problem u tome. Ima Osijek dovoljno kvalitete za proći Kazahstance. Problem je bio pristup, a i taktika.”

“I prošle se godine pričalo kako Osijek nema igru, ali čekali smo da se nešto popravi. Nije se baš ništa promijenilo. Nema iskoraka u planu igre. Premalo je to za momčad koja želi biti ozbiljna u hrvatskom nogometu i Europi”

Komentari

Vaš komentar