Osijek: ‘Nema opravdanja, dogodilo se – nedopustivo’

Europa 29. srp 202214:06 > 14:09
Podijeli:
Georgi Palejkov via Guliver Images

Osijek se nakon europskog debakla okreće SuperSport HNL-u gdje ih u nedjelju čeka utakmica trećeg kola protiv Slaven Belupa.

Kako sada stoje stvari na klupi Osijeka u toj utakmici će sjediti Nenad Bjelica, a klub je dao zanimljivo priopćenje  koje prenosimo u cijelosti:

Jasno je da eliminacija od Kyzyljara predstavlja veliko razočaranje, a teško je objasniti taj grč i sputanost naše momčadi.

Nema opravdanja. Zaista se dogodilo – nedopustivo. Bez obzira na sve što i sami često znamo isticati, da je u nogometu doslovno sve moguće i da smo se već toliko puta u to uvjerili, ovo je jedan od onih poraza koji su baš razočaravajući, zapravo sasvim deprimirajući. Doći će, naravno, nova utakmica već za koji dan, međutim, ova je eliminacija iz Europe i zapinjanje već na prvoj prepreci, frustrirajuća što se moglo vidjeti po reakciji vjernih navijača koji su u lijepom broju došli na tribine. Otišli su sa stadiona u nevjerici da je Osijek ispao od momčadi koja se muči i dugo ne zna za pobjedu u prvenstvu Kazahstana, a u Gradskom vrtu je ostvarila vjerojatno najveći trijumf od osnutka njihova kluba.

Neodlučnost i nekakav čudan strah

Što se dogodilo ili događa s Bijelo-plavima nije baš lako odgonetnuti. Zašto prezentacija u jednoj od najvažnijih utakmica uvodnog dijela sezone izgleda tako mlako i neuvjerljivo, uz tek poneki ozbiljniji pokušaj pred suparničkim vratima, pitaju se svi oni kojima su Bijelo-plavi pri srcu. Još nekako smo i bili mirni u prvom poluvremenu, bez obzira što smo i u tom razdoblju utakmice stvorili samo jednu šansu, ali ono u nastavku, a posebno nakon primljenog prvog pogotka bilo je sve samo ne – europski. Toliko neodlučnosti, straha, nekakvog grča i u najjednostavnijim situacijama na terenu, teško je pojasniti jer se nije igralo protiv momčadi iz lige petice ili sličnog nogometnog okruženja, nego s anonimnim, ali eto dobro posloženim i hrabrim Kyzyljarom. Njima čestitamo na prolasku, koliko god smo utučeni i nakon besane noći, a nama ostaje vidjeti što nas to koči i sputava, zbog čega se moramo osjećati neugodno, svi zajedno…

Potpuni gubitak samopouzdanja

Mora to naprosto, sve skupa, biti odlučnije, agresivnije, teško je shvatiti, još teže prihvatiti da nam cijela momčad igra u nekakvom grču. Čemu taj strah, od koga ili čega? Atmosfera je bila poticajna, navijanje baš dobro, protivnik koji se može i mora proći, ali eto – opet je u glavama i nogama nastupila neobjašnjiva sputanost. Kada smo primili prvi gol sve se pretvorilo u agoniju na travnjaku, a drugi pogodak je značio potpuni gubitak i ono malo samopouzdanja. Uzeli su gosti ponuđeno, dali su i više od svoga maksimuma i neka im je sretno dalje. Nama su se prebrzo rasplinula maštanja da možemo preskočiti i sljedeće pretkolo, napraviti taj famozni europski iskorak i učiniti ljeto vrlo zanimljivim. Na Cipar će ipak Kazahstanci. Razočaranje je baš veliko, teško je uopće i napisati nešto utješno iako se, dakako, glave moraju odmah podići. I tražiti iskupljenje za veliki kiks. Već u nedjelju.”

 

Komentari

Vaš komentar