Mršić za SK otkriva što je Osijeku imperativ za iskorak

Europa 21. srp 202218:04 > 18:06
Podijeli:
JACEK PRONDZYNSKI/FOTOPYK/NEWSPIX.PL

Hrvatski klubovi polako dolaze na radnu temperaturu, a Stanko Mršić za Sport Klub komentira kako mu se na početku nove sezone čini Osijek.

Osječani su na početku svog europskog puta u 2. pretkolu Konferencijske lige pobijedili 2:1 na gostovanju kod kazahstanskog Kizilžara, a uzvrat je na Gradskom vrtu za tjedan dana.

Za komentar utakmice upitali smo prekaljenog nogometnog trenera koji je svojevremeno sjedio na klupi Osijeka Stanka Mršića. 

“Iskreno, gledao sam onako, napola, tek u drugom poluvremenu sam se u potpunosti uključio” , kazao nam je na početku razgovora Stanko, ali ipak pristao podijeliti par dojmova.

“Pa vidio sam ono što sam već i znao. Kad Osijek igra, jasno je da se radi o kvalitetnoj momčadi, jačoj momčadi koja je sposobna odigrati ozbiljnu utakmicu s velikim protivnicima na visokoj razini. Trkački su jako moćni i ponovno je u prvi plan došla ta njihova najveća vrlina – borbenost.”

nk-osijek.hr

Je li to dovoljno da bi se do kraja sezone ostalo u utrci za titulu? Prošla godina je pokazala da je možda potrebno nešto više.

“Da, nažalost, često se pokaže da to nije dovoljno. Trebat će im nešto ekstra, stvaraju prilike, ali u završnici nisu najopasniji, što je bio slučaj i prošle godine.”

Uzevši u obzir prošlosezonsku momčad, što Osijeku nedostaje za posljednji iskorak – jesu li potrebna pojačanja, još nije bilo nekih značajnih?

“A gledajte, oni imaju jako široku i kvalitetnu momčad, 25 igrača je tu na okupu koji mogu iznijeti sve zadatke koje trener pred njih postavi, ali da bi im dobro došlo pojačanje ili dva, to je sigurno.”

Dakle, najviše im je po vama potreban jedan kvalitetan napadač?

“Tako je, definitivno napadač jer tu se najviše osjeti da štekaju, a i koji plemeniti veznjak bi dobro došao, možda jedan kreativac i jedan destruktivac da se momčad fino zaokruži i onda su spremni za sve.”