Panadić za SK: Tko zadrži Kanea može svakog!

Europa League 8. tra. 20218:11
Podijeli:
AP Photo/Darko Bandic

Andrej Panadić, bivši Dinamov stoper i branič reprezentacije Jugoslavije (za Hrvatsku je želio igrati, ali mu nisu dali prigodu) nogomet u pandemiji konzumira samo u papučama.

Nogomet je moj život. I kad radim i kad nemam posao nogomet je moja opsesija“, započinje Panadić za Sport Klub.

Povod pozivu je Dinamov euro bum. I četvrtfinale Europske lige protiv Villareala.
To što je Dinamo napravio me baš oduševilo. Pa, od kad znam za sebe sve je u mom životu negdje zapetljano oko Dinama. Ali prvi put se sada usudim reći – Dinamo je postao ozbiljna europska momčad.”

A onda je obrazložio:
Pobjeda protiv Tottenhama je jedna od najvećih u povijesti kluba. A znate zbog čega? Zbog novca. Danas se sve mjeri novcem. I najbogatiji europski klubovima ipak dominiraju u nogometu. Možda je najbolji primjer Bayern jer sam tamo živio, i igrao, i znam. Iz te perspektive je meni pobjeda protiv Tottenhama jedan znak da u Maksimiru stanuje ozbiljna momčad. Koja ima glavu i rep, koja zna što želi i što je najvažnije – to pokazuje na travnjaku.”

I nije dao da postavimo pitanje?
Momčad koja može u jednoj utakmici potpuno isključiti i zaustaviti Harrya Kanea kod mene budi poseban respekt. Dobro, u prvoj, londonskoj utakmici je bilo previše straha i respekta. Ali uzvrat je pokazao da moraš vjerovati. Da imaš u sebi tu dozu sigurnosti, samopouzdanja. Ali i sve to bi palo u vodu da nemaš igračku kvalitetu.”

(AP photo/Alastair Grant, Pool)

 

Koliko je pomogao HNL?
Iskreno, dobar mi je Osijek, ali oni ne mogu ništa Dinamu. Dinamu kada je pravi, maksimalno spreman i koncentriran.”

Panadić je oduševljen Dinamovim igračima.
Livaković je pokazao da može postati veliki golman. Meni je ovaj novi Lauritsen prototip pravog profesionalca, igrač kakav je Dinamo trebao. Majer i Ivanušec nemaju limit, ali Petković je moćan. Dugo nismo imali tako dobrog igrača.”

Villareal je u očima Dinamovog navijača ipak manje opasan od Tottenhama?
Nažalost, tu leži trik i varka. Španjolci? Uf, ne volim ih vidjeti na suprotnoj strani. Oni su osma momčad u jakom natjecanju. Pogledajte njihove rezultate, dvije pobjede protiv kijevskog Dinama, stalno su u gornjem domu lige. Imaju jedan stil opasan, ako im uđeš u mlin, stradat ćeš brzo. Opet, Dinamo igra četvrtfinale i to je sjajna stvar. I trebaju samo misliti na teren, na taktiku, na zadatke, ne baviti se mišlju a mi igramo za polufinale Euro kupa. To te onda može pojesti.”

Dotaknuo se Andrej i “novog nenormalnog”.
Meni je ipak jako tužno što nema navijača. Nema one atmosfere, a Dinamo ima dobre navijače. Zamislite vi Liverpool? Pa kad s Kopa zagrmi već je 1:0. A oni su ove sezone bez publike u velikoj negativnoj seriji. Šteta za nogomet, velika šteta.”

Prognoza?
Pametno, mirno, s uvjerenjem da se može proći dalje. I može, ali za to ti trebaju dvije veličanstvene utakmice.”

Komentari

Vaš komentar