Bojao se da neće ni igrati, a danas svi pričaju o njemu

Europa League 15. velj. 20191:37 > 1:40
Podijeli:
Izvor: Denis Doyle/Getty Images

Pernica je sam priznao kako je loše odradio zimske pripreme, te kako ni sam nije znao hoće li uopće igrati protiv Dinama.

Ludek Pernica u proljetnom dijelu sezone bio je predodređen za klupu Viktorije Plzen jer pripreme nije odradio na pravi način.

– Zimske pripreme nisam dobro odradio, radio sam puno grešaka, uvijek sam jako samokritičan – otkrio je Pernica nakon utakmice u kojoj je s dva gola srušio Dinamo.

Prilika mu se otvorila u subotu u Boleslavu kada je u sedmoj minuti ušao na teren kao zamjena za Lukaša Hejdu.

Povezano

 – Kako se Lukaš Hejda ozlijedio protiv Mlade Boleslav u utakmici prošlog vikenda, nadao sam se da bih mogao zaigrati u prvih 11, jer sam ga tada zamijenio. Ali u Boleslavu je to već bilo bolje, i trener me pohvalio da nije to bilo loše. Sada nakon Dinama mogu napokon reći da sam zadovoljan – rekao je branič Viktorije koji se potom osvrnuo i na samu utakmicu.

– U prvom poluvremenu bili smo prestrašeni, nismo ništa odigrali, stvorili neku šansu. Drugo poluvrijeme je bilo 80 posto bolje i okrenuli smo rezultat pa moramo biti sretni.

Junak Viktorije otkrio je kako im je najveće probleme stvarao Bruno Petković.

– Stvarno je neugodan taj Petković, pravi robustan napadač.

A baš je Petković pomogao da Pernica postane junak Plzena jer uoči prvog gola Čeha je izgubio loptu na centur, a kod drugog mu je češki branič pobjegao i lagano zabio za 2:1 postavši tako neočekivani junak.