Čovjek koji zna što priča: Dinamo nije nikakav favorit

Europa League 19. pro. 201821:25 > 21:31
Podijeli:
Izvor: Harold Cunningham/Getty Images

Riječki nogometaš, Diego Živulić koji je prošlu sezonu proveo na privremenom radu u klubu koji će biti Dinamov protivnik u šesnaestini finala Europa lige, možda je i najbolji mogući sugovornik za procjenu izgleda hrvatskog prvaka u tom ogledu.

Izvor : Harold Cunningham/Getty Images

Spomenuti mladić (26) više nije član češkog prvaka, trenutno igra u ciparskom Pafosu, ali je u sezoni 2017./18. zabilježio 10 nastupa za Viktoriju pa njegove riječi imaju težinu:

“Momčad im je sastavljena većinom od Čeha koji se jako dobro poznaju, posljednjih deset godina su tamo. Zapravo otkad je počeo uspon Viktorije. To su iskusni igrači koji su uspješni u europskim natjecanjima i Dinamo će igrati protiv jedne dobre momčadi. Ne samo da imaju natjecateljskog iskustva već su i prolazili skupine”, rekao je Živulić u razgovoru za Večernji list.

Povezano

Rekao je kako cijenjeni trener Pavel Vrba ima specifičan način rada na treninzima i po tome se ističe od ostalih, ali da će imati velikih poteškoća u predstojećem razdoblju zbog dosta ozljeda koja je zadesila Viktoriju. Najveći problem bit će izostanci Michaela Krmenčika i Daniela Kolara, dva ponajbolja igrača, za koje nije sigurno da će biti spremni do veljače.

Unatoč tome, Živulić je bio vrlo jasan u procjenama izgleda za pobjednika tog susreta:

“Možda bih za deset posto laganu prednost dao Viktoriji samo zbog tog iskustva”.