Ekvador suspendiran, Talijani zbog renkinga idu u Katar!?

FIFA World Cup 17. svi. 202217:07 > 17:20
Podijeli:
Guliver Image

Aktualni europski prvaci bi unatoč ispadanju u playoffu za Svjetsko prvenstvo mogli otići u Katar.

Azzurri su bili zaista sjajni tijekom Europskog prvenstva koje se umjesto 2020. zbog pandemije koronavirusa održalo 2021. godine. Nakon osvojenog trofeja, međutim, uslijedio je šok za Roberta Mancinija i njegove igrače, koji su posrnuli u kvalifikacijama, a onda i ispali od Sjeverne Makedonije u baražu za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Talijani stoga ne bi trebali putovati u Katar, no još uvijek gaje nadu, a šansa im se možda neočekivano pruži zbog velike greške Ekvadoraca.

Ekvadorska reprezentacija izravno se plasirala na Mundijal, ali ih optužuju za lažiranje dokumentacije Byrona Davida Castilla i spomenuti izvještaji tvrde da je on zapravo Kolumbijac, iako je odigrao osam utakmica za Ekvador.

Papiri koje su pribavili Čileanci pokazuju kako je Castillo rođen 25. srpnja 1995. godine u kolumbijskom gradu Tomacu, a ne 10. studenog 1998. godine u General Villamil u Ekvadoru.

FIFA je pokrenula istragu i Ekvadoru visi o koncu prethodno izboren nastup na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a to bi u nevjerojatnom i skandaloznom raspletu moglo Italiju odvesti na SP.

Predsjednik Talijanskog golf saveza Franco Chimenti je u emisiji “La politica nel pallone” priznao da Mancinijeva Italija ima “velike šanse nastupiti na Svjetskom prvenstvu”.

“Da, moguće je da će se Italija spasiti i igrati na Svjetskom prvenstvu. Postoje veće šanse za to nego što svi misle. Čini se da bi Ekvador mogao platiti zbog svoje greške i postavljanja u momčad igrača koji nije imao pravo nastupa. Iako se za sada samo govori o takvoj mogućnosti, ona je sve izvjesnija”, rekao je Chimenti.

Chimenti je objasnio i zašto bi se baš Talijani plasirali na turnir.

“Postoji pravilo FIFA-e koje kaže da se u slučajnim situacijama momčad s najvišom pozicijom na rang ljestvici FIFA-e plasira na prvenstvo. U takvoj situaciji to je Italija. To su pravila igre. Bio bih jako sretan da se to dogodi”, dodao je.