De Gea: ‘Prošle sezone me bilo sram, moramo bolje’

Nogomet 23. srp 202216:21
Podijeli:
Alex Livesey/Getty Images

David de Gea kritizirao je svoju momčad i to vrlo oštrim riječima.

Španjolac David de Gea koji čuva vrata Manchester Uniteda rekao je u opsežnom intervjuu za The Guardian kako bi volio završiti karijeru na Old Traffordu.

Vratar ima još godinu dana ugovora, ali i opciju njegova produljenja na još jednu sezonu. Prema njegovim riječima ta će opcija sigurno biti aktivirana, a De Gea je govorio i o prošloj sezoni i to vrlo kritično.

“Stvarno moramo biti puno bolji nego prošle sezone. Bilo je strašno teško, a na trenutke me je bilo i sram. Neke utakmice su bile kaotične, mene je to osobno boljelo i bilo je potpuno neprihvatljivo. No, nekad moraš pasti na dno da bi bio bolji”, rekao je De Gea i dodao:

“Manchester je moj dom i razmišljam samo o Unitedu. Meni je čast biti dio ovoga kluba i to je jedna od najboljih stvari koja mi se u životu dogodila. Sama činjenica da si u Manchester Unitedu je važnija od trofeja, ali naravno da želim da osvajamo puno više”.

Momčad je ove sezone preuzeo Erik Ten Hag koji inzistira na sudjelovanju vratara u samoj igri što se vidjelo na pripremama u Australiji. Nizozemac forsira i da golmani sudjeluju i izgradnji igre što De Gei nije najjača strana.

“Pokazat ću svima da se oko toga ne moraju brinuti. Ten Hag je strašno intenzivan trener i potpuno je fokusiran na momčad. Moramo mu se prilagoditi, ali mislim da smo u ovih par utakmica pokazali kako ćemo igrati i da ćemo visoko pritiskati protivnika. Želimo biti puno dominantniji”, zaključio je Španjolac.

Komentari

Vaš komentar