Dambrauskas: To se dogodi kad su noge teške

Hrvatska 29. lip 202222:03 > 22:04
Podijeli:
HNK Hajduk Split

Nakon remija u pripremnoj utakmici s njemačkim HSV-om (2:2) trener Hajduka Valdas Dambrauskas dao je svoje viđenje susreta...

Iako je Hajduk dvaput vodio golovima Livaje i Ćubelića, morao se zadovoljiti bodom nakon što su pogađali Glatzel te onda Königsdörffer u 88. minuti.

“Mislim da je bila zanimljiva utakmica iz taktičkog pogleda. Pokušali smo dominirati i držati presing te smo to napravili dosta ograničeno. Glavna razlika je bio vratar, dosta dobro je odgovarao na presing. Bilo je zanimljivo gledati kako su se igrači prilagodili takvom odgovoru”, rekao je Hajdukov trener Valdas Dambrauskas, a prenosi Dalmatinski portal.

Nastavio je:

“U prvom dijelu smo presjekli par lopti koje su mogle voditi dobrim protunapadima. U drugom dijelu smo isto imali par takvih lopti, ali plan je bio drugačiji. Nismo ih planirali skroz pritisnuti. U svakom slučaju jako zanimljiva utakmica. Svi igrači su dobili minute, teško je u ovom trenutku očekivati da igraju po 90 minuta. Radimo naporno, napredujemo i uvijek želimo više. Mogli smo vidjeti u prvom dijelu u nekim trenutcima smo sami sebi podmetnuli nogu tehničkim greškama, a upravo to se dogodi kada su noge teške. Vjerujem kako ćemo biti u potpunosti spremni za prvu službenu utakmicu.”

Dambrauskas je prokomentirao Hajdukove pogotke.

“Prvi pogodak plod je vrlo dobre akcije koja je krenula od našeg gola. Svi su napravili svoj posao i Livaja je dobro završio. To je akcija na koju trebamo biti ponosni. Drugi pogodak je različita priča. Iskoristili smo pogrešku našeg protivnika, ali moram posebno pohvaliti Ćubelićevu reakciju. Jako mi je drago što je poentirao.”

Nadovezao se Litavac na mladog Ćubelića.

“Mislim da je za svakog mladog igrača dobro da postiže pogotke. To je ono što mladi igrači trebaju raditi, doći ovdje i puni samopouzdanja igrati. Imamo područja za napredak, posebno u izgradnji igre. Prošlu utakmicu smo primili gol iz takve greške. Sada moramo analizirati ovu utakmicu, vidjeti što moramo napraviti bolje i pripremiti se za sljedeću.” 

Komentari

Vaš komentar