Dalić mijenja momčad: ‘Krećemo s Juranovićem, Melnjakom..’

Podijeli:
Izvor: sport klub

Izbornik Zlatko Dalić na konferenciji za medije otkrio je neke promjene koje će napraviti u kvalifikacijskom susretu protiv Malte.

Prije izbornika riječ je preuzeo Milan Badelj.

”Očekujemo tip utakmice u kojem će se od nas tražiti da budemo pravi i da inzistiramo na načinu na koji mislimo da je pravi da se probije bunker. Kod nekih će to biti izraženije, kod nekih manje. Kretanje u prazan prostor, traženje dubine koju će oni minimalizirati. To su smjernice koje moramo pratiti, ali u svakom trenutku utakmice moramo pokazati zajedništvo koje nas je krasilo dugi niz godina”, rekao je na startu Milan Badelj, a onda prokomentirao dosadašnji tijek kvalifikacija.

”Svjesni smo situacije i onoga što smo dosad pokazali. Znamo da to nije razina na kojoj smo navikli igrati i dobro je što smo svjesni toga. Hoće li se odblokirati utakmica u 20. ili 60. minuti utakmice protiv suparnika koji se brani, to nije toliko bitno. Važno je da budemo ekipa u svakom trenutku tog susreta.”

Nakon njega riječ je preuzeo Zlatko Dalić i potvrdio kako će u odnosu na prošlu utakmicu biti promjena u momčadi.

”Ne smijemo ih podcijeniti, vodili su protiv Slovačke 2:0. Što se sastava tiče, neke ćemo igrače odmoriti. Luka Modrić će za početak biti na klupi, vidjet ćemo što će biti s Ivanom Perišićem i Marcelom Brozovićem. Razmišljamo uvrstiti igrače koji su imali manju minutažu, ali ne zbog toga što suparnika podcjenjujemo, već zbog toga što mislimo da je bolje da krenu svježi igrači.”

”Krenut ćemo s Juranovićem i Melnjakom, Vrsaljko i Barišić su se potrošili. To će biti dva nova igrača na boku. Kramarića smo pustili kući na liječenje jer je izvrnuo gležanj u susretu protiv Cipra. U špici će biti Budimir. Moramo još vidjeti u kakvom su stanju Lovren, Vida, Uremović i Ćaleta-Car pa tu pronaći najbolje rješenje. Tko god bude igrao, morat će dati maksimum jer nismo puni samopouzdanja i sigurnosti

”Očekujemo bolju, kvalitetniju i više protočnu igru i želimo utakmicu sa što manje stresa i nervoze privesti kraju”, zaključio je Dalić.

Komentari

Vaš komentar