Dalić: Da smo tad izgubili napustio bih reprezentaciju

Nogomet 23. pro. 20218:40
Podijeli:
Chumachenko Alexey

Zlatko Dalić otkrio je da je postojao trenutak kada bi napustio hrvatsku nogometnu reprezentaciju.

Izborničku klupu preuzeo je u listopadu 2017., a HNS je ovih dana potvrdio i kako ostaje izbornik i nakon Svjetskog prvenstva u Kataru 2022.

U razgovoru za Novu TV ocijenio je 2021. godinu.

“Bila bi možda za četvorku. Da je Euro bio uspješniji, bio je uspješan, ali da je bio uspješniji bila bi čista petica. Mislim da je sjajna nogometna godina za nas u svim selekcijama, u svim segmentima. Još je tu HNL, koji je sjajan, mislim da je iza nas zaista uspješna godina.”

Pobjedom nad Rusijom 1:0 u kvalifikacijama, Hrvatska je izborila Katar. No, nije ta utakmica za Dalića bila najteža.

“Najteža je bila protiv Škotske u Glasgowu, kad smo morali pobijediti za plasman dalje iz skupine. Ta je utakmica odlučivala moju sudbinu. Da smo izgubili, napustio bih klupu reprezentacije jer nisam ostvario cilj. Rusija je također bila teška jer je imala veliki ulog. Dominirali smo svih 90 minuta. Rusi su morali sami sebi zabiti jer smo mi bili sjajni. Te dvije utakmice su bile zaista teške.”

Komentirao je i nadolazeće prijateljske utakmice.

“Znamo s kim ćemo igrati, ali dajte da to potvrdimo. Imat ćemo jednu lakšu provjeru, a druga će biti sjajna utakmica u Dohi, otvarat ćemo stadion 29. ožujka. Mislim da je to sjajna prilika za upoznavanje Katara, malu prilagodbu i tamo napravimo teambuilding od desetak dana.”

Osvrnuo se i na Marka Livaju i njegovo ponašanje nakon Hajdukove pobjede nad Dinamom.

“Marko igra sjajno, nosi Hajduk na leđima. Pokazao je da je zasluženo u reprezentaciji, ali ovo ostalo ne bih komentirao. Mislim da igrači hrvatske reprezentacije moraju biti primjer svojim igrama na terenu i ponašanjem izvan njega.”