Cosmi: Petković me razuvjerio po tom pitanju

Hrvatska 5. ruj 202216:43 > 16:44
Podijeli:
LiveMedia Emmanuele Mastrodonato LiveMedia via Guliver

Novi trener Rijeke Talijan Serse Cosmi otkrio je prve dojmove nakon što je naslijedio Fausta Budicina na klupi.

“Jako mi je velika čast što sam ovdje došao. Naš trenerski posao je krvav i od danas dajem sve za ovaj klub. Ovo je moje prvo iskustvo van Italije, a trebao sam to napraviti i prije, čak nekoliko puta. Mislim da se tako jedan trener kompletira i stječe još više iskustva”, rekao je Talijan pa nastavio:

“Problem nas Talijana je što razmišljamo da se nogomet igra samo u Italiji. Ponosan sam što dolazim u ovaj grad i zemlju čija je reprezentacija viceprvak svijeta u nogometu. Kao i u jedan klub s jako velikom tradicijom. Infrastruktura je odlična, nisam vidio nikad ovako nešto u 15 klubova koje sam vodio.”

Priznao je što je za njega nogomet.

“Nogomet je jedini moj adrenalin. Čak niti skok iz zrakoplova ne bi mi bio nikad isti takav adrenalin kao ono što nosi nogomet. Vidjet ćete jednog trenera, prvenstveno osobu koja živi nogomet, kojoj to nije prvi dan u klubu, već kao da ga trenira dugi niz godina. Za sebe volim reći da sam ovisan o ovom poslu. Jako volim nogomet i nedostaje mi kontakt s igračima, navijačima, ali i s novinarima.”

Iz Rijeke poznaje zasad jednog igrača.

Antona Krešića jedinog poznajem iz Atalante, a hrvatski nogomet poznajem jako dobro, jako je puno dobrih igrača igralo i igra u Italiji. Vodio sam u karijeri i Brunu Petkovića, riječ je o kvalitetnom igraču koji je sam uspio promijeniti cijelu momčad. Moje razmišljanje je da jedan igrač to ne može, ali Bruno me je malo razuvjerio po tom pitanju. Baš mi je drago što sam ga trenirao“, rekao je pa na kraju dodao:

“Upoznat ću se s njima, prenijeti im moj mentalitet. No, nogomet se mijenja, dolaze nove generacije i treba se prilagoditi u nekim stvarima. Za trenera je jako važno i da prepozna ljude, način života i kulturu mjesta gdje trenira. Volio bih naučiti što više i s druge strane ponuditi što više svog znanja. Jako je moguće da ćete me vidjeti u gradu u tom smislu.”

Komentari

Vaš komentar