Član PSG-a odbio igrati zbog – traka s duginim bojama

Francuska 17. svi. 202223:091 komentar
Podijeli:
FedericoPestellini Panoramic

Nogometaš PSG-a pod velikim je udarom kritika javnosti zbog iskazivanja netrpeljivosti prema homoseksualnoj zajednici.

Le Parisien navodi kako je Gueye prošlog vikenda propustio nastup za svoj PSG protiv Montpelliera kako ne bi morao nositi dugine boje na dresu u znak podrške homoseksualnoj zajednici.

Svi igrači PSG-a, uključujući Lionela Messija, Kyliana Mbappea, Achrafa Hakimija i Sergija Ramosa, nosili su dresove duginih boja povodom dana borbe protiv homofobije i transfobije, a Gueye je utakmicu gledao s tribina.

Le Parisien tvrdi kako se 32-godišnji Gueye, inače senegalski reprezentativac, nije priključio zbog svojih vjerskih uvjerenja. Takva reakcija navodno je rastužila nekolicinu njegovih suigrača.

Francuski mediji također navode da takvi Gueyeovi stavovi nisu najbolje sjeli treneru Mauriciju Pochettinu, a iz PSG-a su odbili službeno komentirati cijeli slučaj.

Prošle godine Gueye je također izbjegao nastup u utakmici u kojoj je PSG dao podršku homoseksualnoj zajednici, a tada je službeni razlog nenastupanja bio gastroenteritis.

Iz Udruge Rouge Direct koja se bori za prava homoseksualaca u sportu, zatražili su kaznu za Gueyea.

“Homofobija nije mišljenje, već zločin. Iz Francuske lige i PSG-a moraju od Gueyea zatražiti objašnjenja i to jako brzo. I treba ga kazniti”, poručili su iz Udruge.

Komentari

Vaš komentar