Capello: ‘Ronaldov potez je neoprostiv, on se boji lopte’

Podijeli:
Marco Luzzani/Getty Images

Juventus je sinoć u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka pobijedio Porto 3:2, ali je ispao budući da je Porto prvu utakmicu dobio 2:1. Najviše kritika nakon susreta upućeno je na adresu Cristiana Ronalda

Sergio Oliveira je u 115. iz slobodnog udarca zabio pogodak za 2:2 koji se pokazao ključnim u prolasku momčadi iz Portugala u daljnju fazu.

Radilo se o slobodnom udarcu s nešto više od 20 metara. Uzeo je dugi zalet i onda pucao ispod živog zida u kojem je bio Cristiano Ronaldo. Upravo se Portugalac okrenuo u strahu od lopte, a ona je prošla ispod njega i prevarila Szczesnyja.

“To je neoprostiva pogreška. Ja sam za živi zid uvijek birao igrače koji se ne boje lopte. Ne smiješ se okrenuti u živom zidu, to se nikad ne radi”, rekao je bivši talijanski izbornik Fabio Capello na Skyu nakon utakmice.

I Andrea Pirlo je bio svjestan kako mu se živi zid raspao u ključnom trenutku.

“Nikad prije nam se nije dogodilo da se igrači u živom zidu okreću. Pretpostavljam da su mislili da je lopta predaleko i da nema opasnosti po gol. Greška, događa se”, rekao je Juventusov trener.