Izdajica

Bundesliga 24. svi 202211:43 > 13:38
Podijeli:
Guliver Images

Čovjek razapet između prošlosti u Hamburgu i sadašnjosti u Berlinu...

Hertha je u Berlinu u prvoj utakmici doigravanja izgubila 1:0, da bi u uzvratu ipak slavila 2:0 i zadržala prvoligaški status. HSV će tako i petu sezonu u nizu igrati Cvajtu.

Ovog puta snove navijačima HSV-a srušila je legenda kluba – Felix Magath, koji je danas trener berlinske Herthe.

“Bez sjene sumnje, Hamburg predstavlja najveće poglavlje mog života u nogometu, ali to ne igra apsolutnu nikakvu ulogu u ove dvije utakmice”, uoči doigravanja za mjesto u Bundesligi rekao je Magath.

Baš je Magath zabio gol u finalu Lige prvaka 1983. kada je HSV s 1:0 pobijedio Juventus i uzeo jedini europski naslov.

“To je bio najemotivniji trenutak u mom životu”, kasnije će reći.

Kao igrač Magath je bio daroviti ofenzivni veznjak koji je u Hamburgu proveo 10 sezone te u 388 utakmica za klub zabio 63 gola. Bio je jedna od glavnih karika momčadi koja je osvojila tri Bundeslige (1979., 1982., 1983.), jednu Ligu prvaka (1983.) te jedan Kup pobjednika kupova (1977.)

Svjedoci tog vremena kažu da je tehnikom, vizijom i izdržljivošću bio jedan od najcjenjenijih i najtalentiranijih igrača generacije.

I trenersku karijeru počeo je na Elbi, u ljeto 1986. imenovan je trenerom HSV-a, no početak nije bio kakvim se očekivao, pa iz tog vremena dolazi i Happelovo predviđanje da Magaht ‘nije stvoren da bude trener’.

Happel se malo prevario, danas 68-godišnji stručnjak napravio je i odličnu trenersku karijeru u kojoj je tri puta osvajao Bundesligu, dva puta DFB pokal, te jednom Njemački kup.

U ožujku ove sezone doveden je da spasi Herthu, u čemu je i uspio, no na njegovu žalost za svoj Hamburg postao je ‘izdajica’…

SofaScore
Komentari

Vaš komentar