Bjelica komentirao ždrijeb: ‘To je dosta veliki problem’

Konferencijska liga 15. lip. 202215:32 > 15:33
Podijeli:
KRZYSZTOF CICHOMSKI NEWSPIX.PL

Osijek je u drugom pretkolu Konferencijske lige izvukao kazahstanski Kyzylzhar.

Prva je utakmica na rasporedu 21. srpnja u Nur-Sultanu (nekadašnja Astana), dok će uzvrat uslijediti sedam dana kasnije u Gradskom vrtu. Trener Nenad Bjelica je u svojoj prvoj reakciji, nakon što je doznao suparnika, općenito istaknuo:

“Sigurno ćemo se detaljnije informirati o njima, danas to nije problem. Vidim da imaju sljedeću utakmicu 19. lipnja protiv Šahtera Karaganda, tako da ćemo ih i tu imati priliku vidjeti. No, dosta je još vremena do naše međusobne utakmice, moguće je da će se do tada neke stvari kod njih promijeniti, u smislu nekih novih igrača. Ono što sada znamo je da su u natjecateljskom ritmu, da imaju dosta iskusnu momčad, s puno internacionalaca, a da bismo nešto konkretnije pričali o njima, moramo ih više puta pogledati.”

Osijek čeka daleki put.

“To je dosta veliki problem. I vremenska razlika od četiri sata i naporan, dugotrajni put. Trebamo dobro razmisliti, vjerojatno krenuti i dva dana ranije u odnosu na termin utakmice kako bismo se što bolje prilagodili i ušli u njihov ritam. Morat ćemo se na pravi način adaptirati na sve to kao i na teren s umjetnom travom koji nas očekuje na Astana Areni, kako bismo odradili kvalitetnu utakmicu.”

“Svih pet protivnika koje smo mogli dobiti su prolazni. Jedino nisam htio Lechiju Gdansk jer ih dobro poznajem, atmosferu koja tamo vlada na stadionu, uostalom sjetimo se našeg lanjskog gostovanja kod Pogona. Dobro da smo ih izbjegli, ovi ostali su svakako prolazni, najvažnije je da se dobro pripremimo i budemo u dobrom stanju u tom trenutku.”

 

Komentari

Vaš komentar