Bjelica: Dogodilo mi se isto što i Daliću

Hrvatska 14. lis. 202111:35
Podijeli:
KRZYSZTOF CICHOMSKI NEWSPIX.PL

Gotova je reprezentativna stanka i opet nam se vraća klupski nogomet, a Osječane u nedjelju čeka gostovanje kod Slaven Belupa.

Na reprezentativnu stanku u rujnu Osijek je otišao s dva vezana poraza, a u razgovoru za Glas Slavonije njihov trener Nenad Bjelica se osvrnuo na tu situaciju.

“Nisam bio pesimističan tada, nego razočaran tretmanom koji smo imali u dijelu medija i na društvenim mrežama. Krenuli smo u sezonu s četiri pobjede i remijem, pobijedili smo u tom razdoblju na Poljudu, svladali Rijeku u Gradskom vrtu, imali smo šest bodova više od konkurenata, pa se svejedno stalno postavljalo pitanje o kvaliteti naše igre. U analizama je kod Osijeka čaša uvijek bila poluprazna, a kod drugih polupuna. Govorim o tretmanu u dijelu medija. Dinamo izgubi kod kuće od Slaven Belupa i nikom ništa, Rijeka remizira s Hrvatski dragovoljcem i piše se kako su s bodom izbili na čelo, a mi pobijedimo isti taj Hrvatski dragovoljac u gostima, pa se provlači nezadovoljstvo. Zbog toga sam bio nesretan. Ne kažem kako nismo zaslužili kritike nakon poraza u Puli, pa i od Dinama kod kuće, ali očekivao sam realniji pristup onome što pokušavamo napraviti. Čudna mi je bila tada atmosfera oko kluba”, rekao je Bjelica pa dodao:

“U tom trenutku bio sam loše volje i zbog naših rezultata te načina na koji smo igrali. No, malo-pomalo sve se to popravilo, pa vjerujem kako ćemo nastaviti niz pozitivnih rezultata i nakon stanke. Tijekom ljeta imali smo određenih problema. Zapravo, događalo nam se nešto slično kroz što je prolazila naša reprezentacija nakon Rusije. Vjerovao sam igračima koji su nas prošle sezone doveli do prvog mjesta, a neki od njih zbog raznih razloga nisu odmah bili u željenoj formi. Mnogo je tu bilo faktora, neki su se kasnije priključili zbog Eura (Kleinheisler), drugi nisu bili na očekivanoj razini (Mierez, Bohar i Žaper), a bilo je i dosta novih igrača koji su se tek trebali uklopiti. Zato smo se dosta tražili i mijenjali momčad. Neke stvari u nogometu jednostavno ne idu preko noći.”

“Dok je izbornik Zlatko Dalić vjerovao zaslužnima iz Rusije nije bilo dobro. Kada je ubrizgao svježe krvi u momčad odmah su stvari krenule nabolje. Slično se dogodilo i kod nas. Svježa krv uvijek je dobrodošla, međutim, treba odrediti pravi trenutak kada je ubrizgati. Mi smo dobili ulaskom u momčad Bratoleca, Fiolića, Nejašmića, Topčagića, pa i Hiroša. On se još prilagođava na naše zahtjeve i nogomet na višoj razini negoli je dosad igrao, ali ono što ima u sebi ne smijemo mu uzimati. Trenutačno je situacija mnogo bolja nego što je bila početkom rujna. Novi su igrači pohvatali konce, Kleinhesiler i Bohar podignuli su formu, a još nam ostaje vratiti Miereza.”

Bjelica je za kraj otkrio kako smatra da će 77 bodova ove sezone biti dovoljno za naslov.

“Čak mislim kako će ove godine 77 bodova, koliko smo mi osvojili prošle sezone, biti dovoljno za naslov. Svaka utakmica u HNL-u je zahtjevna jer nema lakih bodova, nego se iz tjedna u tjedan treba dokazivati. Zato je važno imati širinu igračkog kadra.”

Komentari

Vaš komentar