Instagram milijunaši – nitko kao Cristiano

Nogomet ostalo 9. lip. 202120:46
Podijeli:
AP Photo/Darko Vojinovic

Nogometaši, posebno oni najpoznatiji u današnje vrijeme zarađuju ogroman novac kada je riječ o sponzorskim ugovorima, a na posebnom mjestu su oni koji sponzore reklamiraju putem Instagrama.

Cristiano Ronaldo i Lionel Messi već su više od desetljeća najpoznatija nogometna imena na svijetu, a to znači i pravi magnet za sponzore. Njihove plaće u klubovima koliko god bile razvikane i visoke, zapravo padaju sjenu pojedinim sponzorskim ugovorima.

Danas je posebna važnost u reklamiranju raznih brandova Instagram, društvena mreža koja okuplja najpoznatija imena svjetskog jet-seta, a u tu kategoriju odavno spadaju i sportaši. Cristiano Ronaldo je danas najplaćenija ‘reklama’ na spomenutoj društvenoj mreži, u protekloj godini zaradio jest 15,8 milijuna eura. Taj novac inkasirao je od ukupno 32 Instagram objave, a to jednostavnom računicom iznosi 493 tisuće eura.

Na drugom mjestu je Messi koji je zaradio ipak znatno manje uz manje objava. Argentinac je bogatiji za 8,4 milijuna eura od 24 sponzorirane objave. Neymar je treći sa 7,7 milijuna eura, a visoko kotira i Zlatan Ibrahimović koji je bogatiji za 2,3 milijuna eura.

Komentari

Vaš komentar