Rusi prekinuli sezonu: 'Neće biti prvaka'

VTB United League 27. ožu. 202014:22 > 14:24
Podijeli:
Getty Images/Grant Halverson

VTB Liga koja okuplja najbolje ruske košarkaške klubove i nekoliko drugih klubova iz Istočne Europe, objavila je u petak da završava sezonu zbog pandemije koronavirusa i da neće odrediti prvaka.

“Nema nikakvog razloga da se nastavi prvenstvo sada kada su granice zatvorene i kada klubovi ne mogu igrati i moraju pustiti svoje strane igrače da se vrate u svoje domovine”, navodi priopćenje riječi Ilone Korstine, glavne direktorice VTB League.

“Neće biti prvaka za sezonu 2019./2020. zbog nepostojanja sportskog kriterija: momčadi nisu odigrale jednak broj utakmica i regularna sezona nije završila”, dodala je.

Ruski klub Khimki, koji igra i u Euroligi, trenutačno je vodeći nakon 19 kola, ispred moskovskog CSKA.

Ova je odluka uslijedila dva dana nakon što je identičnu odluku donio KHL, euroazijska hokejaška liga u kojoj igra većina ruskih klubova, ali i jedna kineska, jedna kazahstanska i nekoliko europskih. KHL je suspendirao svoje utakmice prije deset dana, baš prije početka drugog kola play-offa.

Ruske su vlasti prkeinule sportska natjecanja do 10. travnja, a ta bi mjera mogla biti produljena zbog borbe protiv pandemije koronavirusa.

U Rusiji je trenutačno zabilježeno 1.036 slučajeva zaraženih virusom Covid-19 i tri preminule osobe.