VIDEO: Zubac za SK otkrio kako zaustaviti Dončića

Košarka 29. lip 202219:59 > 20:00
Podijeli:

Nakon četiri godine Ivica Zubac opet je u krugu hrvatske košarkaške reprezentacije. U razgovoru s našim Marinom Mrduljašom u Opatiji pričao je o očekivanjima uoči dvoboja sa Slovenijom i Finskom, kako zaustaviti Luku Dončića, potpisu novog ugovora s LA Clippersima...

“Super je osjećaj igrati za reprezentaciju, nažalost poklopilo se da me nije bilo četiri godine. Ekipa dobro izgleda, dobro se radi, optimistični smo i imamo dobru šansu nešto napraviti”, rekao je Zubac u uvodu.

Kako pobijediti Sloveniju s Lukom Dončićem i Goranom Dragićem?

“Bit će teško, imaju ne samo njih dvojicu nego i drugih dobrih igrača po europskim klubovima. Igra im je orijentirana oko Dončića i dobro pašu uz njega. Imamo i mi neke prednosti u odnosu na njih i probat ćemo ih iskoristiti. Prvenstveno visina, tu smo u prednosti. Trebamo im i napasti ofenzivni skok, tu smo dobri. Meni je to već godinama jedan od glavnih aduta. Slovenci su imali problema u građenju skoka protiv Talijana u prijateljskoj utakmici.”

Kako ste branili Dončića u NBA?

“Pokušali smo sve moguće načine, ali od njega se realno ne možeš obraniti. Tamo je čak i teže zbog prostora koji on ima. Jedino ga možemo probati energetski pritisnuti i biti agresivniji prema njemu, natjerati ga da puno radi u obrani. Možda ga se tako može usporiti.”

Što je još hrvatski centar rekao u razgovoru s Marinom Mrduljašom, pogledajte u videu.

Komentari

Vaš komentar