Ukić se vratio kući: ‘Ne razmišljam o završetku karijere

Hrvatska 6. sij. 202112:46 > 12:50
Podijeli:

Roko Ukić vratio se kući te je sa Splitom potpisao ugovor do kraja sezone.

“Uvijek je super biti doma. Nakon 16 godina sam ponovno u žutom dresu. Na Gripama treniram svako ljeto. Super je, ali još ću se više kao domaći osjećati nakon par odigranih utakmica”, rekao je u uvodu Ukić.

U Split se vraća nakon raskida ugovora s Cedevitom Olimpijom.

“Možda će zvučati kao kliše, ali imam samo riječi hvale za klub i sve ljude. Po mojoj procjeni, nije to bio program koji je u ovoj fazi meni odgovarao. Sigurno je negativno utjecala situacija s virusom. Putovanja su jako duga, doma sam bio rijetko, nisam puno igrao. Rezultati su bili dobri, bili su čak i zadovoljni mojom ulogom, ali osjećao sam da zamirem kao igrač. Nisam želio to sebi dopustiti. Donio sam odluku da mi je potrebna promjena.”

Trenera Skelina dobro poznaje.

“Sa Skelinom sam već osvojio jedno prvenstvo, ali kadetsko, 1999. godine. On mi je bio trener u mlađim kategorijama, kasnije smo surađivali kad je bio pomoćnik u reprezentaciji.”

Status u momčadi.

“Nije bila ideja da dođem igrati deset minuta, iz takve situacije sam i otišao. Mislim da sam sposoban biti nositelj, nije ideja da dođem ovdje slikati se i umiroviti. Planiram ovo ljeto igrat za reprezentaciju, za tu igrati moraš i u klubu igrati na visokom nivou.”

“Zasad ne razmišljam o završetku karijere. Moj dolazak nije vezan ničim drugim nego igranjem. Košarku toliko intenzivno igram od 15 godine, da ću sigurno na kraju malo stati, mjesec ili dvije godine pauzirati, bit će mi potreban neki odmor. Nema smisla na silu uskakati u nešto drugo.”

Komentari

Vaš komentar