Žuti za SK: Dončić je možda najbolji Europljanin ikad!

Košarka 30. lip 202210:21 > 10:511 komentar
Podijeli:

Iako je Robert Prosinečki cijeli život posvećen nogometu, velika strast mu je i košarka.

Prosinečki je zato za kolege sa slovenskog Sport Kluba bio dobar sugovornik kada je u pitanju najava utakmice Slovenije i Hrvatske u četvrtak u Stožicama. Dvoboj kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo pratite na SK 3 od 20.15 sati.

“Možda čak i previše gledam košarku. Kada je NBA finale, ustanem u dva, tri ujutro i gledam utakmice. Pratim i europsku košarku, i naravno sva velika natjecanja”, na početku razgovora priznaje Žuti koji ne skriva da je oduševljen Slovencima Lukom Dončićem i Goranom Dragićem.

“Dragić i Dončić su super zvijezde u Sloveniji, a Luka Dončić također je super zvijezda u SAD-u. O njegovoj kvaliteti nema smisla trošiti riječi. Možda je čak i najbolji europski košarkaš svih vremena, iako dobro znamo da ima konkurenciju u pokojnom Dražena Petroviću, a da je tu i Dirk Nowitzki, koji ima šampionski prsten i vrlo je visoko na vječnoj listi najboljih strijelaca NBA lige.”

“Luka je još jako mlad, ali je stvarno postigao veliki uspjeh. Da ne govorim o tome što je napravio za Real. Ako samo pogledamo što radi u NBA ligi. Od triple-doubleova do toga da je odveo u polufinale Dallas, kojeg se prije nitko nije sjetio. To je strašno, fenomenalno. Trebate biti ponosni što imate takvog košarkaša.”

Prosinečki u dvorani neće biti, ali utakmicu će gledati na Sport Klubu.

“Hrvatska je oduvijek znala igrati košarku i ovaj put imamo svoje adute. Nije na najvišoj razini u posljednje vrijeme, ali imamo nekoliko igrača koji igraju važnu ulogu u klubovima u NBA ligi. Ali Luka je Luka i zbog njega je Slovenija u blagoj prednosti. Istina je da je Slovenija bila i europski prvak, ali ova utakmica vam neće biti ni izbliza laka”, zaključio je Žuti.

Komentari

Vaš komentar