VIDEO: Srbija i Belgija ipak nastavljaju danas

Košarka 4. srp 202211:12 > 11:12
Podijeli:

Utakmica na programu u ponedjeljak od 19 sati će se održati između Srbije i Belgije.

Dvoboj između Srbije i Belgije će ipak biti igran u ponedjeljak od 19 sati. Jučerašnji je prekinut pri vodstvu gostiju od 6:3, poslije nepune dvije minuta uslijed nestanka električne energije.

Dugo je u nedelju navečer trajala dilema hoće li dvoboj biti nastavljen, ili odgođen za ponedjeljak, poslije gotovo sat vremena prekida donesena je odluka da se susret pomjeri za jedan dan, s obzirom da je procijenjeno da nema uvjeta za nastavak susreta.

Pojavila se potom informacija da Belgija ne želi igrati u ponedjeljak, iako je iz redova FIBA-e donesena odluka. Inače, u pravilniku svjetske košarkaške organizacije nema definiranih propisa za ovakve slučajeve, pa se konačna odluka uglavnom prepušta delegatu.

A upravo je on održao sastanak u Nišu sa predstavnicima belgijske delegacije, pa je donesena jedina razumna odluka, utakmica će biti igrana u ponedjeljak od 19 sati. Ključnu ulogu u „pregovorima“ imao je Predrag Bogosavljev, direktor natjecanja u FIBA-i.

Podsjetimo, utakmica između Srbije i Belgije ima veliki rezultatski značaj, s obzirom na to da će bodovi biti preneseni u drugu fazu, u kojoj će pored ove dvije ekipe igrati Latvija, Grčka, Turska i Velika Britanija. 

Komentari

Vaš komentar