Mulaomerović: Ponudio sam ostavku, ali…

Košarka 18. srp 202221:54 > 21:54
Podijeli:
Marin Sušić/HKS

Izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Damir Mulaomerović otkrio je da je ponudio ostavku čelnicima HKS-a i što su mu na to odgovorili...

Nakon što se Hrvatska nije uspjela plasirati na Svjetsko prvenstvo, zbog čega je Hrvatski košarkaški savez u konačnici i ukinuo Stručni savjet (efektivno maknuvši Dina Rađu iz priče), neki su čak smatrali da bi odstupiti trebao i izbornik Damir Mulaomerović iako je on objektivno najmanje kriv zbog svih neuspjeha koji su se naslagali zadnjih godina.

“Ja sam ljudima iz Saveza kazao da mogu nakon svega i odstupiti, mislim da je nakon svega taj potez s moje strane bio i pošten i logičan. S druge strane me dočekao odgovor da to ne dolazi u obzir i da se spremam odmah za ovo što nas čeka dalje….”, otkrio je Mulaomerović u razgovoru za Sportske novosti.

Dakle, Mula ostaje i vodi reprezentaciju u pretkvalifikacije za Eurobasket 2025. i dakako ovaj Eurobasket koji tek dolazi krajem ljeta.

“Prije negoli objavim popis trebam vidjeti kako teče oporavak onih igrača koji izlaze iz ozljede, a tu mislim na Krunu Simona, tu je i Dario Šarić, zatim Filip Krušlin i Ivan Ramljak. Svi su oni već u radnom procesu, Šarić je silno motiviran, recimo, trenira u Las Vegasu. Sa svima ću razgovarati prije nego objavim taj popis. Naravno, treba računati i na to kako NBA igrači mogu trenirati zajedno s ostatkom momčadi tek od 8. kolovoza”, rekao je Mulaomerović i priznao da podržava opciju dovođenja stranca, prvenstveno na poziciju playmakera.

“Razmišlja se o tome. Zašto mi ne bismo doveli igrača koji će pomoći jednom Lovri Gnjidiću da lakše sazre. Uostalom, zar tu mogućnost uzimanja stranca ne koriste druge reprezentacije, ne vidim zašto ne bismo doveli igrača s kojim ćemo evidentno biti jači, bolji. Uostalom, nemojte podcjenjivati skupinu koju smo izvukli u pretkvalifikacijama za Eurobasket 2025., teška je to grupa. Mi volimo podcjenjivati, mislimo da su Finci oni isti otprije dvadeset godina, a to baš i nije tako. Da, mogu potvrditi da što se tiče američkog playmakera, razmišljanja idu u tom smjeru, u smjeru dovođenja takvog igrača…”

Ostatak intervjua pročitajte ovdje.