Babo za SK: Vrijeme mi istječe, očekujem puno od Eura!

Košarka 29. lip 202221:31 > 21:32
Podijeli:

Bojan Bogdanović ekskluzivno je pričao s komentatorom Sport Kluba Marinom Mrduljašem Babom uoči izazova koji su pred hrvatskom košarkaškom reprezentacijom.

“Koliko toliko smo kompletni, nedostaju nam Šarić, Simon i Krušlin, koji su dosta dobri igrači na lopti. Atmosfera u momčadi je stvarno sjajna, dosta mladih igrača koji se žele dokazati. U dosta smo nezavidnoj poziciji i mi i Slovenci što se tiče dosadašnjeg dijela kvalifikacija, ali se nadam da smo u ova tri, četiri što smo imali treninga, dosta dobro pripremili za ono što slijedi u ove dvije utakmice”, otkrio je na početku razgovora Bogdanović.

“Sada s povratkom Dragića, koji je vođa te reprezentacije, te Dončićem koji je jedan od najboljih igrača na svijetu, naravno da im je tranzicija odlična jer igraju dosta nesebično. Trebat ćemo poraditi na defenzivnoj tranziciji, na pick n’ rollu gdje su njih dvojica jedni od najboljih na svijetu. Pripremili smo dosta alternativnih obrana, pa se nadam da ćemo znati odgovoriti.”

Babo je ponudio odgovor kako zaustaviti Dončića.

“Može ga se zaustaviti, ali jako teško. On je jedan ultratalentirani momak, igra od najboljih pick n’roll igrača, praktički ga je nemoguće zaustaviti, ali ga možemo forsirati da uzima teške šuteve preko ruke i koristiti obrane koje smo za njega pripremili.”

Suradnja s Mulaomerovićem?

“Dobro je, pogotovo za naše mlađe igrače, da je on tu, bio je veliki igrač, ima jedan čvrst karakter, dosta priča, dosta je pozitivna atmosfera oko reprezentacije, jako dobar psiholog.”

Dotaknuo se Bojan i hrvatskih playmakera.

“Gnjidić je jako talentiran momak, čak me iznenadio na treninzima s izborom svojih paseva, kako gleda i razumije košarku. Dosta smo dobri općenito na playmakeru, mislim da će oni morati odraditi pritisku na loptu, što u četvrtak, što u nedjelju.”

Osvrnuo se Bogdanović za kraj i NBA, gdje je njegov Utah Jazz potvrdio novog trenerea Willa Hardyja.

“NBA liga ide u tom pravcu, da se daje prilika mlađim trenerima, trenerima koji su bili pomoćnici u dobrim franšizama. Hardy je preko San Antonija i Bostona došao kod nas. Što se naše sezone tiče, osobno mogu reći da sam zadovoljan, nije bilo nikakvih velikih ozljeda, a što se tiče momčadi, mislim da smo trebali i morali otići, tako da ostaje gorak okus na kraju sezone.”

U rujnu nas očekuje Eurobasket.

“Mi sami od sebe imamo velika očekivanja, meni vrijeme polako istječe. Ja se nadam da ćemo biti kompletni, da će se i Šarić i Simon i Krušlin priključiti i vratiti, da ćemo mi iz ove dvije utakmice izaći u jako dobrom raspoloženju i da onda mi svi zajedno pokušamo nešto napraviti na Europskom prvenstvu.”

Komentari

Vaš komentar