Crvena Zvezda ponovno bez trenera

Podijeli:
Gray Mortimore/Getty Images

od Šakotinim vodstvom Crvena zvezda je popravila svoj učinak u Euroligi, ali nije uspio dovršiti posao zbog pandemije koronovirusa

Srpski košarkaški stručnjak Dragan Šakota (67) više nije trener Crvene zvezde, objavio je u ponedjeljak predsjednik kluba Nebojša Čović.

“Šakota je došao u teškom trenutku za klub i prihvatio je posao kada su neki drugi to odbili. Odradio je dobar posao i zahvaljujemo mu na svemu”, rekao je Čović.

Šakota je preuzeo Zvezdu u studenome prošle godine nakon odlaska Milana Tomića. Pod Šakotinim vodstvom Crvena zvezda je popravila svoj učinak u Euroligi, ali nije uspio dovršiti posao zbog pandemije koronovirusa koja je zaustavila sva sportska natjecanja. Šakota je u bogatoj trenerskoj karijeri vodio i hrvatske klubove, Zadar (1988–1989) i Cibonu (1989–1990).

Prema pisanju srpskih medija, Šakotu bi trebao naslijediti bivši igrač Crvene zvezde Saša Obradović (51), koji je u prethodne dvije sezone vodio Monaco. Prije toga bio je trener Kölna, Kijeva, Turówa, Donecka, Albe Berlin i Lokomotiv Kubana.