‘Ne dođe li do obrata, sahranit ćemo Cibonu’

Hrvatska 20. lip. 202213:26 > 17:13
Podijeli:
Sportklub

Ciboni gori pod nogama, a Aleksandar Petrović joj pokušava pomoći na sve moguće načine.

U prostorijama Draženovog doma održana je presica gdje je Aco započeo priču oko spasa velikana hrvatske košarke.

“Prije godinu dana imali smo plan kako pomoći klubu. Imalo smo što i kako u pet godina. Ali to se nije dogodilo. Grad je bio medijator. Nismo probili barijeru, došli su novi ljudi, izabrana je nova uprava, skupština… Danas se nalazimo ovdje, na 60. dan otkad je Cibona blokirana. Došlo je do egzodusa igrača, a da nije došao nijedan euro. Klub se mogao naplatiti kroz odštete. Svi su otišli osim kapetana Prkačina, on čeka rasplet.”

“Rekli smo da moramo napraviti nešto da spasimo Cibonu. Mene je ona izgradila. Dužan sam pokušati napraviti sve da se ne ugasi. Ljudi koji su napustili klub uplatili su novac za ovaj proces. Odlučili smo za račun udruge Mi smo Cibona jer ja vjerujem tim ljudima. Pošto ja garantiram za svaki iznos koji dođe na račun, logično je izabrati na koji će račun dolaziti. Imamo evidenciju kakvo je stanje u svakom trenu. 

Što se dobiva uplatom? Spas Cibone. Ne možemo u startu razmišljati što mi dobivamo. Svatko ima neku poveznicu. Cibona je dala osam izbornika, puno igrača… Samo je po tome vidljivo koliki je Cibona dio u našoj košarci.”

“Prvo, spašava se Cibona. Drugo, ako cifra bude kakvu želimo, kreće se u promjenu iz udruge građana u športsko dioničko društvo. To traje barem šest mjeseci, koliko znam. Taj proces traje. Nijedan euro neće biti servisiran za pokrivanje dugova, njih će se riješiti na drugi način. Tipa, kako je reagirao Dinamo. Nastavi li akcija, Dinamo odustaje od potraživanja od Cibone. Kao vjerovnik možete reagirati kao Dinamo. Tako mogu i drugi vjerovnici.

Vjerovnici poput Marina Rozića, koji ima potraživanja 3.5 mil. kuna, bilo bi logično i dobro da se dug pretvori u dionice kluba. Bio bi jedan od najvećih dioničara, mogao bi odlučivati o klubu. Ovo je dokapitalizacija. Očekujem par kapitalaca, već 55 tisuća eura od Francka je sjajno. Ako nakon dva-tri sata na računu ima 250-300 tisuća eura. Iako nisam bio optimist, prebacujem se na to da je moguće.”

“Želim objasniti zašto je kampanja nabrijana. Nemamo vremena, moramo reagirati. Prvi krug neka traje deset dana, a uplate su 5+ tisuća eura. Onda ćemo vidjeti kakva je dinamika, hoćemo li odustati ili ići dalje. Ne mogu, ako akcija ne uspije, opteretiti udrugu nalozima. Ako procijenimo da cifra nije zadovoljavajuća, ljudima ćemo vratiti uložen novac.”

Drugi krug će biti od tisuću do pet tisuća, a treći će biti za one koji žele dati 200-300 kuna. Sav taj novac bit će za funkcioranje klubova, ali ne za dugove jer ćemo razgovarati s vjerovnicima. Činjenica je da su igrači i treneri sada slobodni. Puno pozitivnih vibracija ima oko ovoga. Emocije moraju biti po strani.”

“Za svaku lipu odgovara Aco Petrović, osobno, imovinom i računom. Ovdje možemo samo dobiti. Ako ne spasimo, svi će dobiti novac natrag. Zadnjih deset dana nisam dobro spavao. Ne bih ove fakte kvario patetikom i populizmom. Ne dođe li do obrata, sahranit ćemo Cibonu.”

Komentari

Vaš komentar