Prvi dalmatinski finale od 2008.: Zadar ili Split?

Hrvatska 26. svi. 202110:46 > 12:12
Podijeli:
KK Split/Ivica Čavka

O prvaku Hrvatske u košarci odlučit će prvo dalmatinsko finale nakon 13 godina.

Zadar ili Split, ostala je jedina nepoznanica… Dva dalmatinska kluba prvi put nakon 2008. susrest će se u finalu prvenstva, a tada su slavili Zadrani u finalnoj seriji 3-2.

Zadrani od tada nisu prvaci, a Žuti čekaju još duže – 18 godina.

Ove sezone Zadar i Split su se sastali šest puta (jednom u Kupu, dva puta u ABA ligi i tri puta u Premijer ligi), momčad Veljka Mršića slavila je četiri puta. Jedno od tih slavlja je bilo u Omišu, u finalu Kupa Krešimira Ćosića.

“Ostvarili smo još jedan cilj koji smo imali prije početka sezone, a to je ulazak u finale prvenstva Hrvatske. Sigurno nećemo biti zadovoljni samo s tim, nego želimo odigrati najbolje što možemo i pokušati osvojiti naslov prvaka. Split je jako dobra momčad, prije finala Kupa rekao sam da su šanse 50/50, stojim pri tome i sada. Split se u zadnje vrijeme digao, igraju sve bolje i bolje. Nakon poraza od Sparsa posložili su neke stvari, dobili su jako važne utakmice protiv Sparsa i Cibone. Očekujemo jedno jako dobro finale i maksimalno ih respektiramo bez obzira na to što imamo tri uzastopne pobjede protiv Splita. Ovo je finale, tko bude hladnije glave i koncentriraniji, taj će biti bliži pobjedi”, rekao je trener Zadra Veljko Mršić.

“Finalu smo se nadali od samog početka, smatram da smo Zadar i mi zasluženo tu gdje jesmo, pokazali smo najviše tijekom sezone. Mi se nalazimo u odličnom trenutku, samopouzdanje nam je na visokoj razini. I zdravstveni bilten je pravi, prvi put otkako sam na klupi imam sve igrače na raspolaganju i predstoje mi slatke brige za odluku tko će biti u momčadi. Zadar je pokazao kontinuitet ove sezone, osvojio je kup, riječ je o čvrstoj momčadi, odlično vođenoj u kojoj nešto više iskaču Mavra, Onuaku i Carter. Vjerujem da će biti zanimljivo finale, odlučivat će inspiracija pojedinca, vjerujem da mi možemo izaći kao pobjednici”, istaknuo je trener Splita Mile Karakaš.

Prva utakmica se danas od 18 sati.

Komentari

Vaš komentar