Rađa otkrio hoće li Hezonja zaigrati protiv Slovenije

Košarka 23. stu. 202113:40 > 13:41
Podijeli:
Guliver Images

Izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Veljko Mršić, predsjednik Stručnog savjeta HKS-a Dino Rađa, veteran Pavle Marčinković te debitant Lovro Gnjidić obratili su se javnosti uoči prve kvalifikacijske utakmice na SP-u 2023.

Hrvatskim košarkašima slijedi okršaj sa Slovencima u četvrtak od 20:45 sati. Rađa je utvrdio kako su dosta pomladili momčad, ali i otkrio što očekuje od igrača.

“Ugođaj na treninzima je jako dobar, osjećaju se dobre vibracije. Momci rade maksimalno, potpuno su neopterećeni i koliko god im je neiskustvo mana to im može biti i prednost. Jer, neopterećeni su s nekim bivšim rezultatima i stanjima i što se mene tiče imaju samo jedan zadatak, a to je da s terena izađu krvavih koljena.”

Izbornik Veljko Mršić objavio je što očekuje od igrača.

“Od igrača očekujem da budemo jako usredotočeni i da svaki posjed lopte tretiramo kao da nam je posljednji u utakmici. Bude li tako siguran sam da niti rezultat neće izostati. Da smo se odlučili za neke iskusnije igrače, koji su nam bili dostupni, možda bi smo u startu bili uvjerljiviji, no pitanje je kakvi bismo bili u jesen 2022. i u veljači 2023. kada se igraju dva posljednja kvalifikacijska kruga. No, bit ćemo mi i sada dobri a uz ove igrače koji imaju jako prostora za napredak bit ćemo, tada, još i bolji.”

O svemu je progovorio i debitant Lovro Gnjidić.

“Nervoze će možda biti malo, no dat ću sve od sebe. Svjestan sam i odgovornosti pozicije na kojoj igram ali i toga da profitirati možemo samo momčadskim trudom a nikako indivudalnim akcijama.”

Rađa je otkrio i hoće li Mario Hezonja zaigrati za reprezentaciju u drugoj utakmici ovog mini ciklusa.

“Ono što ja znam bit će to jako teško ostvarimo jer Unics u petak igra u Beogradu. Osim toga, Perasoviću su Rusi uzeli četiri igrača u svoju reprezentaciju pa on nema dovoljno igrača za trening. No, unatoč Peras mi je rekao da ipak pošaljem upit na klub. Po, meni to će biti realno teško izvedivo. A to se, budimo realni, moglo i očekivati.

Taj problem s euroligaškim igračima postoji već dugo. Osim toga, ne znam uopće koliko bi bilo koristi da na ovaku zdravu atmosferu dođe novi igrač koji bi, praktički, iz zrakoplova izašao na teren u Finskoj. I koji pola igrača ne poznaje a ni ne zna niti jednu akciju. Bez obzira na njegovu individualnu kvalitetu koja je neosporna, mislim da bi tu bilo više problema nego koristi.”

Komentari

Vaš komentar