Vukovarska priča sa skradinskim završetkom

Košarka 13. lip. 202210:29 > 11:10
Podijeli:
Pro 3x3 Tour

Proteklog vikenda ekipa Sportkluba boravila je u Vukovaru gdje se održao četvrti košarkaški turnir ProTour 3x3 serije.

Nakon Dubrovnika, Šibenika i Zadra, Vukovar je ugostio osam ekipa koje su pokušale prikupiti bodove za konačan plasman na veliku završnicu u Pulu početkom rujna.

Kao što je poznato, PRO 3×3 Tour serija postala je neslužbeno Otvoreno prvenstvo Hrvatske u košarci 3na3 s FIBA licencom što znači da na kraju puta postoji i važna nagrada, put u Pariz. Ali, ovoga puta ne govorimo o romantičnom putovanju već o plasmanu na FIBA Quest Challenger turnir koji nudi mogućnost borbe za najveću svjetsku pozornicu u košarci 3 protiv 3, a to je World Tour koji iz godine u godinu također pratimo u programu Sportkluba.

ŠTO SE DOGAĐALO U VUKOVARU?

Miran grad prepun kulture i baštine, a uz dva dana glasne glazbe i košarkaškog spektakla. Nastupilo je osam ekipa, većinom lokalnih koji su dobili priliku boriti se protiv vrhunskih momčadi poput ekipa Skradina Aurum Sky, Aluplastik te Crne Guje. Potonji predstavljaju hrvatsku reprezentaciju u košarci 3×3, a također su pobjednici turnira iz Zadra.

Tri spomenute ekipe kvalitetom su odskakale od ostatka društva, stoga ne čudi da su upravo oni zauzeli prve tri pozicije. U finalu su zaigrali gosti iz Bosne i Hercegovine, Aluplastik te momčad iz okolice Šibenika, Skradin Aurum Sky. U fantastičnoj utakmici, ekipa Skradina slavila je ponajviše zahvaljujući briljantnoj obrani protiv, složit će se mnogi, najboljeg igrača protivnika Ade Korkutovića kojeg su posve limitirali i natjerali ga na višekratne isforsirane šuteve koji nisu naišli na plodno tlo.

Ivan Rašetina, Mario Rajčić, Stanko Kujundžić i Željko Jović postali su pobjednici zasluživši i novčanu nagradu od 12 tisuća kuna.

Poseban spomen zaslužuje ekipa Arbaro Bara koja je stigla čak do polufinala usprkos tome što su čitav turnir igrali samo s trojicom igrača, s obzirom na to da se četvrti član ekipe ranije ozlijedio pa nije mogao zaigrati.

Vukovar je ponudio košarkaški spektakl, a uzbuđenja tu ne prestaju, već predstojećeg vikenda 3×3 karavana seli u obližnje Vinkovce što će biti peta stanica turneje od ukupno deset, a sve ćete do samog kraja pratiti u programu Sportkluba.

Komentari

Vaš komentar