Vrijeme za popravak dojma – u Zagreb stiže Alba

ULEB Evrocup 10. lis. 201810:58 > 10:58
Podijeli:
KK Zadar

Cedevita je izgubila prvu utakmicu Eurokupa prošlog tjedna u Limogesu, srijeda donosi prvi domaći susret hrvatskog prvaka, u Zagreb dolazi berlinska Alba.

Berlinska Alba, za razliku od Cedevite, uspješno je započela nastup u Eurokupu, uvjerljivo slavlje protiv Tofaša (107:91). Večeras u Domu Sportova biti će to susret dva španjolska trenera koji su nekada surađivali u Joventutu iz Badalone. Bilo je to u razdoblju od 2006. do 2008. godine kada je Aito Garcia Reneses, današnji trener Albe, bio glavni trener, a Sito Alonso, trener Cedevite, njegov prvi asistent. U posljednjoj zajedničkoj godini osvojili su Eurokup.

Alba igru bazira na inspiraciji američkog playmakera Peytona Sive koji je briljirao protiv Tofaša s čak 14 asistencija čime je za dvije asistencije „promašio“ rekord Eurokupa. Njemačka momčad je izrazito ofenzivno nastrojena uz vrlo dobru tranziciju u obrani (15 oduzetih lopti protiv Tofaša), Cedevita će priliku tražiti kroz usporavanje protivničkog napada te s kvalitetnim čuvanjem lopte. Dvoboj Sive i Justina Cobbsa s Cedevitine strane biti će jedan od ključnih duela dvoboja.

Sito Alonso napokon je upisao prvu službenu pobjedu na klupi Cedevite, prošlog vikenda na gostovanju kod Zadra u sklopu ABA lige, a ako će nešto željeti popraviti za dvoboj s Albom u odnosu na prvu utakmicu Eurokupa, tada će to biti učinak centara. Upravo je to pozicija na kojoj se prvak Hrvatske najviše pojačao proteklog ljeta, stigli su Pablo Aguilar i Augusto Lima, no zajedno sa Andrijom Stipanovićem upisali su kombinirano tek trinaest poena.

Dvoboj Cedevite i Albe na rasporedu je od 19:30 sati uz prijenos na Sportklub 2.