Legenda srpske košarke: ‘Vrijeme je za stranca…’

Košarka 8. kol 202213:18 > 13:18
Podijeli:
Guliver Images

Nešto što je bilo nezamislivo do ne tako davno, sada se u Srbiji otvoreno raspravlja vezano za košarkašku reprezentaciju.

Srbija ima veliku košarkašku tradiciju, pregršt osvojenih medalja, dvostrukog MVP-a NBA lige, međutim reprezentacija je proteklih godina počela zaostajati za ostatkom svijeta. Situaciju je rezimirao legendarni igrač Žarko Paspalj.

Legende se rijetko sluša u Srbiji, a upozoravali smo godinama da je situacija loša. Više ne razvijamo igrače kao nekad, Duda Ivković je o tome govorio prije 15 godina, rad po kojem smo poznati u košarci više ne postoji. Mi smo zemlja košarke, ali bez pravog smjera.

Paspalj je nastavio u sličnom tonu te pozvao na veliku promjenu.

Uvijek govorimo kako je važno sudjelovati, no mislim da je važnije pobjeđivati. Prvi znak problema bilo je propuštanje Olimpijskih igara. Mislim da nam je potreban stranac. Netko tko će napraviti razliku. Imali smo problem na poziciji krilnog centra, dobro bi nam došao igrač koji bi unaprijedio momčad. U teškoj smo situaciji, svaka pomoć je dobrodošla.

Srbija će na Eurobasketu imati najjače moguće pojačanje u Nikoli Jokiću, a igrat će u skupini D zajedno s Češkom, Poljskom, Finskom, Izraelom i Nizozemskom.

Komentari

Vaš komentar