Sve više slučajeva koronavirusa u talijanskoj košarci

Italija 25. lis. 202012:11
Podijeli:
Giuseppe Cottini/Euroleague Basketball via Getty Images

Poslije pozitivnog testa u Armaniju, u Virtusu iz Rima i u ekipi Cantua također ima nekoliko igrača koji su zaraženi virusom korona.

Ekipa Cantua je trebao u petom kolu Serije A igrati protiv Trevisa na gostovanju. Do te utakmice ipak neće doći zbog toga što je u ekipi Cantua sveprisutna korona. Pozitivna su dva igrača, a od ranije je u izolaciji bio Jamie Smith jer je i njegov test bio pozitivan.

Tijekom subote i nedjelje još nekoliko igrača ekipe je osjetilo simptome COVID-19 i zato su svi oni trenutno u izolaciji. Zbog toga će biti odgođena utakmica Trevisa i Cantua koji se trebao igrati nedjelju od 19 sati.

Inače u Armaniju je ranije jedan test bio pozitivan, no ne navodi se koji igrač je u pitanju. Ostali članovi ovog euroligaša nisu pozitivni i spremaju se za utakmicu sa Fortitudom koji je na programu danas.

Također i u Virtusu iz Rima ima pozitivnih. Ne zna se da li se radi o igraču ili o nekom od članova stručnog stožera, ali je u svakom slučaju osoba u izolaciji dok se ostali igrači spremaju za utakmicu sa Pesarom.

Zbog toga što je situacija sa epidemijom virusa u Italiji sve ozbiljnija, tamošnja Vlada je zatvorila ponovo sve stadione i hale. Navijačima će najmanje do 25. studenog biti zabranjen pristup tribinama.