NBA ‘blockbuster’: Veliki trade Grizzliesa i Pelicansa

Košarka 27. srp. 20218:19 > 8:20
Podijeli:
AP Photo/Jed Jacobsohn

NBA draft održat će se u četvrtak, a kao i obično danima prije velikog dana klubovi odrađuju brojne sastanke te najavljuju važne tradeove, jedan takav odradili su Memphis i New Orleans.

Jonas Valančiunas ponovno je ‘trejdan’, nakon najbolje sezone karijere u Memphisu (17ppg, 12rpb), 29-godišnji Litavac karijeru nastavlja u New Orleansu.

U suprotnom smjeru odlaze Eric Bledsoe i Steven Adams, igrači koji su u Pelicansima proveli tek jednu sezonu, a iza sebe su ostavili statistički najslabiju godinu karijere.

Vijesti iz Memphisa govore kako je mala vjerojatnost da će Bledsoe ostati u klubu, njegove karakteristike vrlo su slične najvećoj zvijezdi momčadi Ja Morantu pa nema smisla zadržavati igrača sličnog profila koji će biti nesretan slabijom minutažom. S druge strane, Adams će biti zamjena za Valančiunasa.

ZAMJENA PICKOVA

Vjerojatno važniji dio ovog posla su zamjene pickova na predstojećem draftu. Memphis je preuzeo deseti pick koji su do sada držali Pelicansi, dok će New Orleans birati 17. U posao su uključeni dodatni pickovi drugog kruga drafta.

U New Orelansu, manje su fokusirani na draft, a više na tržište slobodnih igrača pa su u ovom trenutku osigurali 36 milijuna dolara prostora pod salary capom. Taj će se iznos smanjiti ako zadrže igrače sa statusom ‘restriktivnog’ slobodnog igrača, Lonza Balla i Josha Harta. Njihove ponude Pelicansi imaju pravo izjednačiti.

Trade ne može biti finaliziran do 6. kolovoza kada službeno počinje prijelazni rok.

Komentari

Vaš komentar