Bojan u paketu sa zvijezdom Jazza napušta Utah?

Košarka 13. srp 20229:50 > 9:51
Podijeli:
AP Photo/Sue Ogrocki

Nakon Rudyja Goberta, Utah Jazz je otvorila tržište i za svoju drugu veliku zvijezdu, Donovana Mitchella.

Ono što se pretpostavljalo otkako je Utah transferirala Rudyja Goberta u Minnesotu, sada dobiva i potvrdu, Jazz će ‘trejdati’ i svoju najveću zvijezdu Donovana Mitchella.

Iako sam Mitchell nije službeno zatražio trade, činjenica da osim navedenog tradea, Utah je jedina momčad u ligi koja još nije dovela novog igrača, govori u prilog tome da će klub iz Salt Lake Cityja krenuti u totalnu reizgradnju igračkog kadra.

Mitchell se spominje u više kombinacija, a ona najčešća tiče se tradea nekoliko momčadi prema kojem bi najbolji strijelac Jazza završio u Brooklyn Netsima, a Kevin Durant preselio u Phoenix. U tom slučaju, Jazz bi s dvije strane dobio nekoliko pickova prvog kruga drafta što je ionako cilj novom savjetodavcu gazde Utaha, Dannyju Aingeu.

ŠTO JE S BOGDANOVIĆEM?

Bojan Bogdanović neće nastaviti karijeru u Utahu, to je više ne izvjesno, ostaje samo pitanje u kakvom će ga paketu Jazz transferirati. Bojan je ušao u posljednju godinu ugovora koja mu donosi plaću od 19,5 milijuna dolara, a sadrži i tzv. trade kicker od 15 posto što bi značilo da će u novom klubu zaraditi dodatnih tri milijuna dolara.

Jazzu će se više isplatiti ako Bojana uključe u eventualan trade s Mitchellom jer bi svakako taj posao tada dobio veću vrijednost za klub koji će preuzeti višegodišnji ugovor koji Mitchell ima s Jazzom, a koji će mu u novoj sezoni donijeti 30 milijuna dolara.

Komentari

Vaš komentar