"Jordan nije smio ponižavati druge da bi uzvisio sebe"

NBA 24. svi. 202019:32 > 19:37
Podijeli:
Izvor: Streeter Lecka/Getty Images

Ni tjedan dana poslije emitiranja posljednje epizode dokumentarca "Posljednji Ples" ne stišava se bura koju je izazvao ovaj desetodijelni dokumentarni film.

Iako je predstavljen kao priča o posljednjoj sezoni šampionske generacije Chicago Bullsa, s vremenom je postalo jasno da je Posljednji ples u stvari film o Michaelu Jordanu.

Sad ga je u ESPN-ovoj emisiji The Jump prokomentirao televizijski analitičar i bivši NBA centar poznat po beskompromisnoj borbi i požrtvovanosti, Kendrick Perkins.

“Kad pogledate cijeli dokumentarac, u njemu je Michael Jordan prikazan kao superjunak, a svi ostali izgledaju kao zlikovci. Jordan je prekršio svaki igrački kodeks. Neke stvari koje je govorio o Scottu Burrellu, da svake večeri izlazi po klubovima, pa priča kako su se drogirali svi osim njega. Nevjerovatno. I konačno, Scottie Pippen, kojem je Posljednji ples toliko naštetio da ljudi o njemu danas govore kao o sebičnom pojedincu” – rekao je Perkins, startni centar momčadi Boston Celticsa koja je 2008. osvojila naslov prvaka.

“Posljednji ples je napravljen kako bi se slavilo Michaela, kao što je i trebalo biti, ali nije morao tako srozavati druge kako bi istaknuo svoju veličinu jer ona govori sama za sebe.”

Izvor : (Photo by Jason Miller/Getty Images)

U istoj je emisiji dugogodišnja NBA novinarka Jackie MacMullan istaknula da su mnogi sudionici filma mislili da su tema Bullsi, a ne Jordan.

“Svi imaju svoju istinu. Možemo staviti pet NBA igrača u sobu i pitati ih da se prisjete nečega od prije 20 godina i dobit ćemo pet različitih priča. Tako to ide, svi se sjećaju iz vlastite perspektive. Mislim da se ovdje radi o tome”, rekla je.

Jordan je imao kontrolu nad sadržajem dokumentarca i jasno je da on prikazuje njegovo viđenje istine, bez obzira na to što se ona razlikuje od drugih. Uostalom, kako je voditeljica Rachel Nichols zaključila: “Povijest pišu pobjednici, a Jordan je bio ultimativni pobjednik.”