Vlasnik Bullsa: Jordan zna da nije bilo tako…

NBA 20. svi. 202019:30 > 19:35
Podijeli:
Izvor: Getty Images/Alexander Hassenstein

Dokumentarac američkog ESPN-a “Posljednji ples” koji prati posljednju sezonu Michaela Jordana u Bullsima okončan je proteklog vikenda. Mnoge je zainteresirala scena u kojoj je Jordan rekao da se šampionska momčad nije morala rasturiti na kraju sezone 1997/1998.

Bullsi su te ’98. godine drugi put postali trostruki uzastopni prvaci, a Jordan je nakon šestog naslova objavio da se povlači iz košarke. Trener Phil Jackson otišao je na inzistiranje generalnog menadžera Jerryja Krausea, a iz momčadi su redom otišli Pippen, Rodman, Kerr, Longley, Burell i drugi.

Kao razlog se navodilo da su igrači tražili mnogo više novca nego je bilo realno da dobiju, a vlasnik kluba Jerry Reinsdorf nije bio voljan plaćati veće poreze. Jordan se s time nije složio jer je mislio da bi igrači pristali na smanjenje plaća u zamjenu za priliku da osvoje sedmi naslov.

– Nisam zadovoljan time što je Michael rekao, znao je da ne treba to reći. Jordan i ja smo u to vrijeme imali niz razgovora i znao je zašto se to moralo dogoditiizjavo je Reinsdorf komentarajući Jordanovo mišljenje da je momčad mogla ostati na okupu.

– Nemam nikakvu dilemu da je Michael u to vrijeme dobro znao da u sljedećoj sezoni ne bismo mogli da ‘složimo’ šampionsku momčadzaključio je vlasnik Bullsa.

Američki milijarder Jerry Reinsdorf ima 84 godine, a osim Bullsa vlasnik je i Chicago White Soxa, MLB momčadi koji mu je po vlastitom priznanju prioritet u odnosu na NBA franšizu.