Istinita priča kako je Westbrook 'otpilio' Jordana…

NBA 26. tra. 202021:23 > 21:33
Podijeli:
Izvor: Harry How Getty Images Sport

Russell Westbrook ugodno je počavrljao s poznatim voditeljem Jimmyjem Fallonom u neobičnim okolnostima. Razgovor je bio zanimljiv, a posebno izdvajamo jednu "cvebu"...

Izvor : Gene Sweeney Jr. / Stringer

31-godišnja NBA zvijezda objasnila je Fallonu u domaćem izdanju Tonight Showa da se zamalo upoznao s Jordanom kad je bio dijete.

– Kad sam prvi put imao priliku upoznati Michaela Jordana, vjerojatno sam imao 10 ili 11 godina. Roditelji su me poslali u kamp Michaela Jordana u Santa Barbari. Na kraju kampova svako dijete – svaka momčad – trebala je ponijeti nešto za što bi sam Jordan potpisao, trebalo je stajati u redu, biti spreman krenuti – započeo je igrač Houstona.

– Kad se moja momčad pripremala da stane u red, ne znam na što sam mislio, ali kad je došlo vrijeme da idem i ja, bio sam usred igre. Igrao sam se s drugom djecom. A onda me trener upozorio da ću žaliti zbog propuštene prilike da se slikam s Jordanom i dobijem njegov autogram – objasnio je popularni West.

Međutim, Westbrook nije iskoristio priliku i tako je smanjio svoje izglede za susret s Jordanom.

– Rekao sam: ‘Ehh, ne brini, dobro sam. Ne treba mi trenutno’.

– Dakle, nisam se slikao s Michaelom Jordanom, nisam dobio autogram od Michaela Jordana. Stvarno nisam stao u taj red. Samo sam nastavio igrati košarku.

Westbrook je nastavio:

– Kad je košarka bila gotova, vratio sam se kući, mama i tata bili su znatiželjni: ‘Jesi li dobio potpis?’ A ja sam im doslovno rekao: ‘Ne, nisam. Igrao sam se’. Tada me to nije bilo važno.

NBA All-Star koji od ove sezone dijeli zvjezdani status Jamesom Hardenom u Rocketsima priznao je da mu je “definitivno stalo” nakon što je propustio priliku da upozna Jordana.

– Nisam razmišljao u to vrijeme, samo sam se malo kao dijete zabavljao. Mislio sam: ‘Ah, Jordan… mogu to i kasnije’. A onda je ispalo nikad – nastavio je pa zaključio:

– Sada imam legitimnu šansu i mogu mu ispričati tu priču.

Jordan i Westbrook od tada su se ipak upoznali. Russ je također rekao da je gledao prve dvije epizode The Last Dancea, nove dokumentarne serije HBO-a koja nude intiman pogled na Jordana i ključne igrače Bullsa 1997./1998.

Izvor : Getty Images/Mike Powell

– Takav sjajan pogled iznutra – rekao je Westbrook o dokumentarcu – Tako je sjajan početak velikog dokumentarca. Jedva čekam vidjeti što će biti u sljedećoj epizodi.

Prva dva dijela The Last Dancea, serije koja je premijerno prikazana u nedjelju, gledalo je više od 6 milijuna ljudi (i vjerojatno nekoliko stotina tisuća životinja), što ga čini najgledanijim dokumentarcem u povijesti ESPN-a.