Mršić spašava karijeru velikom hrvatskom talentu?

Košarka 26. svi 202213:00 > 13:00
Podijeli:
(AP Photo/Brandon Wade)

Španjolski košarkaški prvoligaš Rio Breogan pod vodstvom hrvatskog trenera Veljka Mršića zainteresiran je za dovođenje hrvatskog igrača Luke Šamanića (22) koji se od ožujka nalazi bez kluba, izvijestile su lokalne novine La Voz de Galicia.

NBA momčad New York Knicks otpustila je Šamanića koji je igrao za njihovu G-liga ekipu Westchester Knickse. Šamanića su 2019. godine bili izabrali San Antonio Spursi na NBA draftu te je kod njih bio do početka ove sezone.

Mršić je, pak, u siječnju napustio mjesto izbornika Hrvatske pa preuzeo klupu Rio Breogana, momčadi iz sjeverne pokrajine Galicije. Klub zauzima 11. mjesto među 18 ekipa prve španjolske lige a uprava je produžila ugovor s Mršićem te će on biti trener i iduće sezone.

“Rio Breogan će dubinski morati raditi na izgradnji ekipe jer će (na ljeto) ostati bez važnih igrača poput Muse, Mahalbašića i Trae Bell-Heynesa“, piše La Voz de Galicia. “Među mogućim ciljevima je Luka Šamanić. Opcija njegovog dovođenja dobiva zamah“, dodale su te novine.

Šamanić je sa 16 godina prešao iz Zagreba u Barcelonu a s 18 godina je otišao u ljubljansku Olimpiju pa s 19 godina izašao na NBA draft te se našao među San Antonio Spursima

Rio Breoganov glasnogovornik nije odgovorio na upit Hine oko navodnog interesa kluba za Šamanića. Luka Šamanić nije bio dostupan za komentar.

Komentari

Vaš komentar