Barkley žali zbog Jordana: 'Kritika nas je razdvojila'

Košarka ostalo 6. svi. 20209:49 > 9:59
Podijeli:
Izvor: Kevin Winter, Getty Images Entertainment

U šestoj epizodi Posljednjeg plesa mogli smo vidjeti kulminaciju prve dinastije Chicago Bullsa koja je završila naslovom prvaka protiv Phoenix Sunsa.

Godine 1993. Charles Barkley bio je MVP regularne NBA sezone, a svoje Phoenix Sunse doveo je na prag osvajanja titule prvaka.

Na tom putu zaustavili su ih Chicago Bullsi koji su finiširali prvi ‘three-peat’, odnosno niz od tri naslova zaredom da bi nekoliko mjeseci kasnije Michael Jordan odlučio naprasno prekinuti karijeru i posvetiti se bejzbolu. 

Već tada prijateljstvo Jordana i Charlesa Barkleyja bilo je evidentno, a razvilo se u pravo ‘bratsko’ godinama nakon što su njihove karijere završile. Međutim, od 2012. godine njihov odnos je nepostojeći, što se dogodilo objasnio je Barkley u jednoj radijskoj emisiji. 

Žao mi je što se naš odnos prekinuo, zaista smo bili poput braće. No, pogodila ga je kritika što se tiče njegova vođenja momčadi Charlotte Bobcatsa. Tada sam govorio kako mora prestati zapošljavati ljude koji mu se ulizuju, a nedaju mu korisne savjete. Na takav način ne može biti uspješan vođa jednog NBA kluba.’

Jordan je najprije bio generalni menadžer Charlotte Bobcatsa, a kasnije je klub otkupio i danas je vlasnik momčadi koja se u međuvremenu vratila korijenima i promijenila nadimak u Hornets kao što je bio slučaj u devedestima. 

Ono što me najviše pogodilo, mislim da nisam bio preoštar. Michael je uvijek cijenio moje iskreno mišljenje, a takvo sam prezentirao i u ovoj situaciji. Kao NBA analitičar moram biti iskren, ne mogu za jednog generalnog menadžera kazati da je očajan pa onda nahvaliti Jordana jer smo prijatelji. Nisam takva osoba. No, bez obzira na sve, Michaela i dalje smatram najboljim igračem koji je ikada igrao košarku,’ zaključio je Barkley. 

Što se tiče Jordanovog vođenja Hornetsa, činjenice govore kako je Barkley u pravu, otkada je postao vlasnikom kluba 2009. godine, Charlotte niti jednom nije prošao prvi krug doigravanja.