‘Bomba’ u Beogradu…

Euroleague 21. svi. 202216:17 > 16:49
Podijeli:
Sport Klub

Stigao je i dan D, dan odluke na Final Fouru Eurolige u beogradskoj Štark Areni. Sasvim dovoljno da se već slegne dio dojmova.

O tome kako su nas impresionirali navijači Olympiacosa mogli ste pročitati ovdje, međutim u tjednu kada su glavna vijest u Beogradu dojave o bombi, gotovo jednako impresivno, ako ne i impresivnije je osiguranje Final Foura.

“Što ćemo ako bude dojava o bombi u dvorani?’, dijelom kroz šalu, dijelom ozbiljno dobacujem kolegi.

Jer priče o bombama u Beogradu ‘zabavljaju’ mnoge. Kolegica nas ‘upućuje’ u ‘pozadinu bombi’ – divljanje cijena, sankcije Rusiji, priznavanje Kosova.

“Kako odmah pronađu onog koji pošalje prijeteći mail, a sad je problem pronaći nekog tko je poslao 300 dojava o bombi”, govori nam.

Da, očito nekom nije u interesu.

Još nam je cijela priča čudnija kada vidimo oko dvorane i u samoj dvorani kakvo su domaćini napravili osiguranje i što trebate proći da biste ušli u nju.

Na svakom koraku do dvorane gomila policije. Jasno vam je u startu da i dođe dojava o bombi, da je nemoguće da ju je netko i u Arenu stavio.

Sport Klub

Jer i na samom ulasku u Arenu imate nekoliko sigurnosnih punkteva koje morate proći. Unijeti bilo što u dvoranu, nemoguća misija. Ljudi iz osiguranja sam na otkrili da više od njih 1000 je u dvorani ili oko nje.

Naravno, tu je riječ samo o zaštitarima, policiju ne računamo. A ako ste mislili da je to kraj osiguranja, malo sutra…

Gomila policije i njihove žandarmerije spremne u svakom trenutku da intervenira.

Zašto? “Mi ne smijemo intervenirati, oni imaju dozvolu da bez pitanja ulete i biju”, objašnjava nam jedan pripadnik osiguranja.

Strah da bi se moglo nešto dogoditi? Nikakav. Osiguranje je test položilo…

Komentari

Vaš komentar