‘Niti jedan igrač nije veći od turnira’

Australian Open 15. sij 202210:03 > 10:03
Podijeli:
AP Photo/Hamish Blair via Guliver Image

Španjolski tenisač Rafael Nadal, još jednom je upitan za 'slučaj Đoković', naznačio jest kako "igrači dolaze i odlaze, ali tenis ide dalje" te da "nitko nije iznad Australian Opena."

Na ovogodišnjem Grand Slam turniru u Melbourneu Nadal i Novak Đoković trebali su loviti 21. Grand Slam titulu u karijeri. Njih su dvojica trenutačno izjednačeni još s Rogerom Federerom (po 20 naslova), ali se još uvijek ne zna hoće li srpski tenisač nastupiti na prvom velikom turniru u godini.

Iskreno, malo sam umoran od cijele ove situacije. Uopće nije sporno da je Novak Đoković jedan od najboljih tenisača u povijesti našeg sporta. Ali, ne postoji igrač koji je iznad samog tenisa. Nije to ni Đoković, ni Federer, ni ja, ni bilo tko drugi prije nas, a bilo je fantastičnih igrača. Igrači dolaze i odlaze, a tenis ostaje,” rekao je Nadal.

Osvrnuo se španjolski as i na mogući nastup, ali i neigranje Đokovića na Australian Openu.

Ako Novak zaigra to će biti u redu. Ako ne bude igrao Australian Open će biti velik i bez njega. Iskreno, Đokovića jako poštujem i kao osobu i kao sportaša, ali definitivno se ne slažem s nekim stvarima koje je činio u posljednja dva tjedna,” zaključio je Nadal. (H)

Komentari

Vaš komentar