Zašto je Roger odustao od AO? Supruga imala glavnu riječ

ATP 7. sij. 202117:04
Podijeli:
Ashley Vlotman/Gallo Images/Getty Images

Legendarni Švicarac Roger Federer odustao je od nastupa na Australian Openu jer se njegovoj supruzi Mirki nije svidjelo ideja da sa četvero djece bude dva tjedna u karanteni, tvrde organizatori prvog Grand Slam u sezoni.

Federer nije igrao od siječnja prošle godine kada je u polufinalu turnira u Melbourneu izgubio od Novaka Đokovića. Zbog ozljede koljena je potom dva puta operiran.

Iako se očekivalo da se na teren vrati na Australian Openu ove sezone, 20-struki Grand Slam prvak se odlučio povući jer još nije dovoljno spreman.

Ipak, glavni čovjek za odnose s igračima u Melbourneu Andre Sa tvrdi da to nije pravi razlog.

Julian Finney, Getty Images Sport

„Glavni razlog je bio karantena“, rekao je Sa.

„Razgovarao sam sa njim prije mesec dana i imao je dvije opcije. Mogao je doći s cijelom obitelji i da svi budu u karanteni. Problem je što Mirka i njihova djeca ne bi mogli napustiti sobu. Morali bi 14 dana biti u jednoj prostoriji. Samo igrači mogu napuštati hotel, ostali ne. Mirki se nije dopala ta ideja… Druga opcija je bila da dođe sam, što bi značilo da će biti odvojen od obitelji pet tjedana. Rekao je – Imam 39 godina, 20 Grand Slam titula. Ne želim biti odvojen od obitelji toliko dugo“.

Australian Open na programu je od 8. veljače. Očekuje se da Roger ponovno na terenu bude početkom ožujka.